Panika zvana veza i kako je ublažiti

DOK ŽENE zadržavaju svoj slobodni duh u vezi, muškarci osjećaju da će ih pojam "partnerice" ugušiti. Zašto im je teško priznati da su "zauzeti" i kako im olakšati spoznaju pročitajte u nastavku...

Bilo da ste se upoznali na nekom snob-partyju ili neshvatljivo apstraktnoj izložbi, njegova vam je prisutnost zamaglila pogled a njegova seksi elokvencija vas je bacila u potragu za rječnikom stranih riječi.

Pomišljate to je to i već ste pred vratima stana u strastvenom poljupcu nakon nezaboravne noći.

On odlazi (još je prerano za jutro-poslije šokove) uz ne-tako-originalan "Nazvat ću te..." I nazove... dva tjedna kasnije. Za to ste vrijeme grickalicu zamijenili zubima, ispraznili frižider te mahnito trčali na svaku zvonjavu telefona, ali svaki put uzalud.

Kad konačno utonete u samožaljenje, s druge strane slušalice čujete onaj isti glas, malo nervozniji nego kad ste ga zadnji put čuli negdje oko kreveta i zbunjeno pogledate prema kalendaru...

Dobrodošli u njihov obvezama isfrustriran svijet. Kako stvari uglavom stoje:

Panika br. 1 - Treći izlazak

Prvi, da-li-se-slažemo izlazak završava razmjenom brojeva i uvod je u drugi, bolje-se-upoznajmo izlazak. Nakon toga (uz uvijet da je bolje upoznavanje bilo dosta detaljno) izlasci se svode na izlaske. Obvezu da s nekim izlaziš, da su ti vikedni zauzeti za samo jednu osobu i da se u biti zna s kim ćeš taj petak biti muškarci teško prihvaćaju. Panika ih love kad slučajno shvate da su prema nekom razvili osjećaje, a nisu sigurni kako, zašto i kud ih to vodi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zato si uzmu vremena da ohlade glavu i ostale dijelove tijela i odluče kako dalje. Ako vas nazove, na konju ste. Nakon početnog petljanja, taktikom je moguće srediti još pokoji susret da ga potpuno uvjerite da u vašem slučaju samo dobiva.

Kako se ponašati u tranzicijskom razdoblju? Slijedite njegov primjer i učinite se zaposlenom i društveno aktivnom. Tako ćete i sebe i njega rasteretiti.

Panika br. 2 - Pojavljivanje kao par u javnosti

Tjednima se povlačite po vašim stanovima, mračnim kutevima kina, separeima u bircevima i već se osjećate odsječeno od svijeta. A da malo skočimo s društvom van? Početno blijedilo zamjenjuje nesigurno prihvaćanje prijedloga i evo vas na tulumu vaše najbolje frendice punom ekipe s faxa, posla i sl. Nakon što vas okruže upitni pogledi, vrijeme je predstavljanja. Izbjegnite "Ovo je X, moj dečko". Prvo, time djeluje kao vaše vlasništvo, a to nipošto ne želite, drugo "dečko". Kada taj termin izdvojimo od asocijacije na partnera, izgleda kao da ste ga pokupili u vrtiću.

Zato pustite svari da se same razvijaju, ako ga već morate predstaviti širem krugu ljudi, učinite to bez priloga. Barem dok se ne privikne na ideju.

Panika br. 3 - Meet The Parents ili upoznavanje s roditeljima

Ovisi koliko ste samostalni, ovaj se trenutak može odgađati mjesecima, ali kad tad će nečiji roditelji htjeti znati s kim njihovo zlato provodi dane. U najmanju ruku iz čiste babske znatiželje. Dakle, kad dođe taj jezivi trenutak na red, on će htjeti nestati, jer se prema vašim pričama ionako već užasava vaše majke a oca da ne govorimo. Tko je ukrao njihovu princezu bit će predmet pogledavanja, a glupava pitanja nikad da prestanu iskrsavati.

Da mu olakšate doživljaj Addams family, učinite to upoznavanje usputnim, a zajednički ručak probajte odgoditi, osim ako vam roditelji nisu bili hippyji. Moglo bi se dogoditi da svim prisjedne, a on pobjgene glavom bez obzira pod dojmom da se uskoro očekuje prošnja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara