Mustangovo novo ruho

IAKO nije među boljim automobilima u svojoj klasi, potražnja za Mustangom GT 500 stalno raste. Čini se da je Ford napravio pun pogodak kombinacijom jakog motora, retro dizajna i povoljne cijene.

Nova linija najpoznatijeg "muscle" automobila  zove se Red stripe. Dolazi u crno-bijeloj kombinaciji s dvjema crvenim linijama po dužini auta. Paket košta dodatnih 1.650 dolara, a u cijenu je uključena i dorada interijera. Crveni umetci u inače crnim kožnim sjedalima opravdavaju naziv serije, a svoje će mjesto naći i tepisi s Cobra značkom.

"Red package je pitanje ekskluzivnosti" uvjerljiv je Robert Parker, Fordov marketing manager dodajući da je glavna kvaka ekskluzivnosti ograničenost serije. Bilo bi nam draže da se radi o ekstra prerađenoj verziji u više tehničkom, a manje vizualnom smislu.

Pod haubom je dobri stari 5.4 litreni V osmak snage 500 KS "na stolu", od kojih je svega 450 na kotačima. Unatoč ogromnoj snazi glavni je Mustangov problem bio prijenos snage na cestu. Jedan od razloga zašto je Mustang relativno povoljan jest taj što nije opremljen suvremenim ovjesom. S obzirom da je zamijenjen uglavnom za američke ceste to se i ne čini kao neki problem, no za europske pojmove zasigurno jest.

Zato veseli činjenica da Red stripe dolazi s nešto dorađenim podvozjem. Navodno su ugrađeni tvrđi amortizeri, kruće opruge, a ugrađen je i pokoji stabilizator. Nadamo se da Mustang ide bar donekle dobro po zavojima kao po pravcu.

B.I.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara