Hip-hop Fordovi za New York

FORD će na predstojećem salonu automobila u New Yorku predstaviti čak tri specijalne serije svojih najjačih image maker modela. Američko tržište će kroz godinu dana postati bogatije za najsnažniji Mustang u povijesti, kao i dvije "hip-hop" verzije modela iz terenskog programa.

Nakon detaljnog istraživanja tržišta Ford je zaključio kako iz dana u dan raste potražnja za individualizacijom modela. Primjerice, u segmentu fullsize kamioneta preko 62 % kupaca nije imuno na popratnu ponudu dodataka, a prosječno troše oko 1.700 USD. Dovoljno da profita žedan Ford vidi dodatnu mogućnost zarade. Stoga je već tijekom prošle godine ponuda dodatne opreme bila upola veća, a od iduće će biti bogatija za čak tri izvedbe, i to kakve. Upola veći je interes, a očekuje se da bi do kraja godine trebao biti udvostručen.
 
Ford Shelby GT500KR

Svakako se radi o najatraktivnijem novitetu. Prodaja Mustanga raste iz dana u dan, a od idućeg proljeća kupci će na raspolaganju imati i Mustang s legendarnim dodatkom u imenu. Ford Shelby KR pokreće 5.4-litreni V8 koji zahvaljujući kompresoru razvija 540 KS i 690 Nm - najviše ikada ponuđeno na Mustangu.

Pogon je naravno stražnji, dok je mjenjač ručni sa šest stupnjeva prijenosa. 25 posto kraći hod mjenjača, tvrđi ovjes i reprogramirana elektronika omogućit će širenje Mustanga na zahtjevnije poklonike kojima je sportska vožnja imperativ.

Američkom tržištu biti će ponuđeno svega 1.000 primjeraka specijalnog Mustanga, koji će i vizualno biti nametljiv. Poklopac motora izrađen je od kompozita s ojačanjima od ugljičnih vlakana, a tu su još 14-inčne Brembo kočnice, unaprijeđeni ovjes i brdo atraktivnih detalja. Ekskluzivnost jamči i znakovlje kojim Ford podsjeća na prethodnika, klasik 1968 Shelby Cobra GT500KR iz 1968. godine.

I za kraj recimo kako ponuda za Mustang kreće s 19.995 USD koliko stoji osnovna izvedba s V6 motorom. Vrh ponude zasada drži Shelby GT500 s cijenom od 46.500 USD. 
 
Ford F-150 Foose Edition

Postavljen na 22-inčne kotače, F-150 na tržište stiže početkom iduće godine. Dizajn potpisuje Chip Foose, a najznačajnija vizualna novost tiče se vanjštine. Okićen atraktivnim „crtama“, novom maskom i proširenim blatobranima,  F-150 se obraća sportski nastrojenim kupcima koji prije svega sportske aspiracije upražnjavaju audio-vizualnim putem.

Kad su uši u pitanju recimo da F-150 generira odgovarajuću grmljavinu zahvaljujući kompresorski potpomognutom Triton V8 motoru snažnom 450 KS (i 670 Nm). Mjenjač je klasika, automatika sa četiri stupnja prijenosa. No svejedno, važno da se radi o najjačoj izvedbi F serije još od 2004. godine, odnosno od vremena SVT Lightning edicije.

Dizajnerski potpis nalazi se i u kabini gdje vlasnika očekuje novi dizajn središnje konzole, kao i unikatna dekoracija.

Ford Expedition Funkmaster Flex Edition

Fordov fullsize SUV u novoj varijaciji podugačkog imena predstavlja se u atraktivnoj dvobojnoj izvedbi vanjštine i jednako zanimljivom interijeru.

Eksterijer vozila oplemenjen je krom dekoracijom, redizajniranim prednjim krajem i 20-inčnim kotačima. Crveno-crna kombinacija nastavlja se i iznutra gdje putnike očekuje potpuni komfor.


Treći red sjedala i poklopac prtljažnika su elektrificirani, sjedala imaju mogućnost grijanja i hlađenja, a putnici mogu vrijeme prekratiti uživajući u gledanju filmova na DVD-u ili slušanju MP3-ica putem audiofilskog sustava snažnog 340 W.

Specijalni Expedition u salon stiže već ove jeseni.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara