Najčešće ozljede tijekom seksa i što učiniti kad se dogode

Najčešće ozljede tijekom seksa i što učiniti kad se dogode
Foto: Instagram

IAKO bi seks trebao biti zabavno iskustvo, ponekad se mogu dogoditi neplanirani problemi. 

Istraživanje koje je kompanija euroClinix provela na 2000 ljudi pokazalo je da se čak 22 posto mladih od 18 do 24 godine ozlijedilo tijekom seksa. 

Evo koje su ozljede najčešće navodili i kako ih riješiti. 

1. Ogrebotine na vagini

Tijekom seksa može doći do ozljeda unutar vagine koje mogu uzrokovati bol, krvarenje pa čak i infekcije.

Do ogrebotina u vagini dolazi kad žena nije dovoljno vlažna pa vagina gubi na elastičnosti, a najlakše ćete ih spriječiti upotrebom lubrikanta. 

2. Pečenje na koži

Seks izvan kreveta može biti vrlo zabavan, ali ako to radite na nekoj grubljoj površini, trljanje može izazvati neugodan osjećaj pečenja na koži nakon čega će vam ostati crvenilo i ogrebotine. 

Ogrebano područje je najbolje isprati sapunom i vodom te ako je potrebno, zaštititi ga zavojem. 

3. Strani objekti u vagini

Ako vam se tijekom seksualnih igrica nešto zaglavilo u vagini, bilo bi dobro da što prije posjetite liječnika, koliko god takav posjet bio neugodan. 

4. Ozljede leđa

Osjetite li nakon strastvenog seksa bol u leđima, najlakše ćete je smanjiti ako na ozlijeđeno mjesto stavite hladan oblog i eventualno nanesete neki gel protiv bolova. 

5. Istegnuti mišić

Ovo se rješava slično kao prethodna ozljeda. Na mišić stavite hladan oblog, a po potrebi popijte i tabletu protiv bolova. 

6. Iritacija hranom

Zaigrate li se u krevetu s prehrambenim proizvodima, bilo bi dobro da pripazite da nisu ljuti, inače bi se ovo moglo brzo pretvoriti u neugodno iskustvo. 

Ako osjetite pečenje, to mjesto brzo isperite sapunom i vodom, a možete nanijeti i neki mliječni proizvod poput jogurta koji će neutralizirati pečenje. 

7. Urinarna infekcija

Ako nakon seksa osjetite pečenje tijekom mokrenja, nemojte se odmah prepasti spolne bolesti. Možda se radi o običnoj urinarnoj infekciji, no u svakom slučaju, javite se svom liječniku. 

8. Slomljeni penis

Iako u penisu ne postoje kosti koje bi se mogle slomiti, ako se penis u erekciji silom izvrne u neki neprirodan položaj, može doći do pucanja membrana koje okružuju nabreknuto spužvasto tkivo. 

U ovom slučaju ne stavljajte led na njega, nego istog trena požurite liječniku. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara