"Najduhovitiji i najšarmantniji zagrebački gradonačelnik" pobjednik maratona u javnom pojavljivanju

Zagrebački gradonačelnik se, naime, istoga dana pojavio u Domu staraca SV. Ana, pa na potpisivanju ugovora s Krašom, da bi, uz sve gradonačelničke obveze, još stigao i na gala večeru družiti se s prijateljima Amerikancima. Razlog okupljanja je, mora se priznati, bio za svaku pohvalu. Na jednom mjestu u petak navečer okupili su se tako brojni predstavnici diplomatskog kora u Hrvatskoj, među njima i ambasador SAD-a Robert A. Bradke te ambasador Kanade Thomas Marr, a sva sredstva koja su uzvanici večeras dali u dobrotvorne svrhe, i ove će godine, kao i proteklih, biti, kako je najavljeno, dodatno uvećana od strane vlada Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

Od 2001. do 2006. godine prikupljeno je 2.095,330 kn. Sredstva prikupljena u 2007. godini donirat će se za razminiranje šireg prostora oko sela Pristeg (mikrolokacija: Ivandića Stanovi), općina Benkovac (Zadarska županija).

Ambasador SAD-a Robert A. Bradke izrazio je tijekom večeri zadovoljstvo što su dječja igrališta u Vukovaru, kojega je imao prilike posjetiti, "konačno sigurna od mina", dok su Karlovac i Ilok proglašeni slobodnima od mina.

Elitu je isječcima iz mjuzikla "Chicago", "Aida", "Briljanteen" i "Full Monty" zabavljao ansambl kazališta Komedija, među njima i najveće glazbeno iznenađenje ovogodišnje Dore Danijela Pintarić.

Iako je najavljen i dolazak brojnih predstavnika ministarstava (među njima i ministra vanjskih poslova, te ministrice Jadranke Kosor), na večeri se pojavilo svega nekoliko "političkih faca". Bandić se, kako i priliči jednom gradonačelniku pojavio, održao pristojan govor, nakratko se zadržao, i odlepršao, a da to nitko nije ni primjetio. No, kažu, tiha voda brege dere, pa tako ne treba čuditi ni ako se upravo Bandić, jednako tako tiho, progura do čelnog mjesta SDP-a o kojemu se u posljednje vrijeme toliko priča. Ako ne na ovim izborima, onda na nekim drugim.

Foto i tekst:B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara