Najveća hip-hop grupa svih vremena Wu-Tang Clan dolazi na Sea Star Festival

Najveća hip-hop grupa svih vremena Wu-Tang Clan dolazi na Sea Star Festival
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

NA SEA STAR festival stiže najveća hip-hop grupa svih vremena Wu-Tang Clan. Organizatori, koji najavljuju najjači dosad Sea Star od 24. do 25. svibnja u Umagu, nisu skrivali svoje oduševljenje.

"Sedam mjeseci smo radili na novom Sea Staru, a onda se sve odmotalo odjednom", priznao je direktor Sea Star festivala Sanjin Đukić.

"Sastav Wu-Tang Clana čine izvođači koji su respektabilni headlineri i izuzetno se rijetko okupljaju kao Wu-Tang Clan. Ovogodišnja turneja broji 12 datuma, od kojih je jedan u Hrvatskoj", otkrio je Sagor Mešković, direktor komunikacija u Exitu.

Ovo je jedini nastup Wu-Tang Clana u krugu od 1100 kilometara, najbliže što će Hrvatskoj nastupati je u Parizu, Berlinu i Moskvi pa je jasno zašto je ovaj umaški koncert poseban.

"Ti koncerti su rasprodani, a karte se preprodaju po 400 eura, početna cijena bila im je oko 100. Kad se pogleda što sve Sea Star donosi pored njih, i to za 30-ak eura, jasno je da stvari nisu matematički jasne. No nama su regionalni posjetitelji u prvom planu, a cijena ulaznica je prilagođena njima. Zbog toga naši pregovori s izvođačima traju veoma dugo. Wu-Tang je nastupao 2007. na Exitu, neću zaboraviti taj nastup dok sam živ. Svirali su 30 minuta dulje od predviđene satnice jer ih je ponijelo, nisu htjeli otići sa stagea i to im je ostalo u sjećanju. Dosad se njihovi i naši datumi nisu poklapali", opisao je Mešković kako je na kraju došlo do ovog nastupa.

"Skrenuli smo ih 2000 kilometara s puta i oteli iz Skandinavije", dodao je Đukić.

Phat Phillie i Frx, osnivači Blackouta i dva najveća hip hop autoriteta na ovim prostorima, složni su u ocjeni da su se Wu-Tang Clan već s prvim albumom upisali u povijest.

"Sjećam se kad se pojavio prvi album Wu-Tanga. Nije mi legao, jer je bio revolucija. Trebalo mi je tri-četiri mjeseca da to provarim, da dečki imaju potpuno novi stil", prisjetio se Frx, dok je Phat Phillie podsjetio da su i naši producenti producirali nekoliko stvari za Wu-Tang Clan.

Wu-Tang Clan je prodao nevjerojatnih 40 milijuna albuma, dok svjetski mediji za njih imaju samo riječi hvale, pa ih tako Rolling Stone naziva najboljom rap grupom ikada, a NME jednim od najboljih glazbenika desetljeća. U toj ocjeni složne su  hip-hop zvijezde Kendrick Lamar, Rick Ross, A$AP Rocky i brojni drugi, koji o Wu-Tangu govore u superlativima i navode ih kao svoje uzore. Nije tajna ni da je njihov rad imao direktan utjecaj i na stariju gardu kao što su Jay Z, Nas, Snoop Dogg i The Notorious B.I.G., dok ukupna brojka prodanih albuma iznosi nevjerojatnih 40 milijuna primjeraka.

Cijena ulaznice za Sea Star s 50% popusta trenutno iznosi 229 kuna za oba dana festivala, a zbog ogromnog interesa iz svih dijelova Europe, ova cijena bit će aktualna najkasnije do 15. travnja. Wu-Tang Clan se pridružuje moćnoj glazbenoj postavi već potvrđenih izvođača za Sea Star koju čine vodeći techno izvođači današnjice Sven Väth i Nina Kraviz, britanska hip-hop diva IAMDDB, dobitnik Ibiza Awards nagrade za najboljeg tehno DJ-a Ilario Alicante, autor najprodavanije techno
trake na Beatportu Enrico Sangiuliano, i brojni drugi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara