NBA košarkaš progovorio o 12-godišnjoj transrodnoj kćeri: Ona je vođa

NBA košarkaš progovorio o 12-godišnjoj transrodnoj kćeri: Ona je vođa
Foto: Instagram

NBA ZVIJEZDA Dwayne Wade ovog je tjedna gostovao u showu Ellen DeGeneres i otkrio da je njegovo 12-godišnje dijete transrodno. Rođena je kao dječak Zion, no želi da je zovu Zaya i da se o njoj govori u ženskom rodu.

"Zaya, naša 12-godišnjakinja, jednom je došla kući. Ranije se zvala Zion i rođena je kao dječak. Došla je kući i rekla da želi o nečemu razgovarati s nama. 'Mislim da sam spremna živjeti istinu. Želim da kad o meni govorite koristite ona i njeno. Voljela bih da me zovete Zaya', rekla je", ispričao je Wade.

Dodao je da su on i njegova druga supruga, glumica Gabrielle Union ponosni Zayini roditelji.

"Pogledao sam je i rekao joj da je vođa. Ovo je naša prilika da joj omogućimo da bude glas. Zasad će to biti preko nas jer ima samo 12 godina, no s vremenom sama će biti svoj glas", rekao je dodavši da će zbog činjenice da su on i Gabrielle poznate osobe više pažnje biti usmjereno na Zayu.

"Upoznajte Zayu. Ona je puna suosjećanja, ljubavi, inteligentna je i jako smo ponosni na nju. U redu je slušati, voljeti i poštovati svoje dijete onakvo kakvo je", poručila je Gabrielle preko Twittera uz Zayinu snimku.

U njoj se djevojčica pita koji je smisao toga da si na ovom svijetu ako pokušavaš biti ono što nisi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabrielle Union-Wade (@gabunion) on

"Budi iskren i nemoj se brinuti o stereotipima. Znam da stvari mogu biti teške, ali moraš izgurati i biti najbolja verzija sebe, pogotovo sad kad se to sve više prihvaća", govori djevojčica svom ocu na snimci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabrielle Union-Wade (@gabunion) on

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara