Ne primaju plaću, a imaju milijune: Kako zarađuju William, Kate, Harry i Meghan

Ne primaju plaću, a imaju milijune: Kako zarađuju William, Kate, Harry i Meghan
Getty

BRITANSKA kraljevska obitelj jedna je od najbogatijih na svijetu, a kraljica Elizabeta u vrhu najbogatijih monarha našeg doba. Njezini potomci i rodbina također imaju brdo love, ali, suprotno vjerovanjima mnogih, prinčevi i princeze koji nisu izravni nasljednici krune ipak moraju raditi. 

Primjerice, iako su kraljičine unuke, princeze Beatrice i Eugenie rade uobičajene poslove. Princeza Beatrice radi u jednoj softverskoj firmi, koju je nedavno promovirala u Lisabonu gdje se družila s Jelenom Đoković. Princeza Eugenie direktorica je umjetničke galerije.

Bliži nasljednici krune zaposlenici su kraljevske palače i njihov život je potpuno drugačiji od onoga koji vode Beatrice i Eugenie. Prinčevi Charles, William, Harry i njihove supruge su "working royals" i njihov je posao promocija kraljevstva. Od strane kraljice Elizabete dodijeljeni su im brojni zadaci, te obilaze brojne humanitarne događaje, otvaraju škole, bolnice, brinu se o zakladama i obilaze cijelo kraljevstvo kako bi se približili običnim smrtnicima. 

Njihova putovanja, garderobu i ostale troškove dijelom pokrivaju porezni obveznici, a nakupilo se tu i njihove privatne imovine, kao i nasljedstva princa Charlesa. William i Harry imaju i nasljedstvo svoje pokojne majke Diane.

Od studenog prošle godine dio njih je i Meghan Markle. Bivša glumica, osim od poreznih obveznika, još uvijek zarađuje i svoj vlastiti novac. Iako se odrekla glumačke karijere, njezine scene se još uvijek prikazuju i novac sjeda na njezin račun. Prije udaje je prodala kuću u Kanadi te tako na račun pospremila 1,6 milijun dolara.

Iako ih mnogi nazivaju parazitima, britanski prinčevi i princeze itekako stvaraju dobit svojoj zemlji. Neke ankete pokazuju da je kraljevska obitelj jedan od najvažnijih brendova Velike Britanije te da ima ogroman utjecaj na turizam. Primjerice, vjenčanje Harryja i Meghan Velikoj Britaniji donijelo je prihod od 500 milijuna funti, odnosno 43 milijarde kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara