Neki tvrde da zlostavljani dječak nema 9 nego 18 godina, oglasila se i majka

Neki tvrde da zlostavljani dječak nema 9 nego 18 godina, oglasila se i majka
Foto: Instagram

KORISNICI društvenih mreža počeli su raspravljati ima li dječak iz Australije čija je snimka vršnjačkog nasilja potresla svijet zaista 9 godina, a neki su otišli toliko daleko da tvrde kako ima 18 godina te da želi prevariti ljude za novac.

Quaden Bayles, kojem je dijagnosticiran Achondroplasia-dvarfizam (poremećaj rasta kostiju), dobio je podršku sa svih strana svijeta nakon što ga je majka snimila u suzama nakon što je bio maltretiran u školi. No nisu svi uvjereni kako dječak ima 9 godina, a njegova majka Yarraka Bayles oglasila se kako bi pobila pokvarene glasine.

"Quaden Bayles, koji je stekao simpatije legija podržavatelja, uključujući glumca Hugha Jackmana - zapravo ima 18 godina i sve je prevario", napisao je korisnik Instagrama čiji je račun kasnije nestao, a i mnogi drugi počeli su dijeliti teoriju zavjere.

No prilog o mališanu, očigledno Baylesu, pojavio se u emisiji NBC TV-a Today, a u njemu je dječak šetao psa govoreći kako mu ljubimac pomaže da se nosi s ismijavanjem. U emisiji je tad rečeno kako mališan ima 5 godina.

Dječakova mama podijelila je dvije objave na Facebooku, a u jednoj od njih 9-godišnjaka brani i Cardi B. "Njegova majka podijelila je video jer joj je bilo dosta maltretiranja i nasilništva. Razumijem je u potpunosti", rekla je reperica.

Otad su i mnogi drugi stali u obranu dječaka, za kojeg je već prikupljeno više od 300 tisuća dolara, a njegova mama podijelila je još neke fotografije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara