Ni po Matrixu, ni po Johnu Wicku: Evo po čemu klinci znaju Keanua Reevesa

Ni po Matrixu, ni po Johnu Wicku: Evo po čemu klinci znaju Keanua Reevesa
Foto: EPA-EFE

POZNATOG glumca i simpatiju interneta mnogi će vrlo rado poistovjetiti s nekim od kultnih filmskih likova koje je utjelovio, vjerojatno s Neom iz Matrixa ili Johnom Wickom. Međutim, Keanu Reeves se posljednjih tjedana susreće s drugim nadimkom. Djeca ga zaustavljaju i nazivaju "onim likom iz Fortnitea". 

>Legendarni ljubičasti zmaj prvi put stiže na PC

Posljedica je to promocije Johna Wicka u Fortniteu. U igru je bio uključen lik The Reaper, utemeljen na Johnu Wicku, kojeg glumi Keanu Reeves. Iako sam glumac nije točno znao na što se referiraju djeca koja ga nazivaju likom iz Fortnitea, ubrzo je saznao, a nedugo zatim dobio i vlastiti skin u najpopularnijoj igri na svijetu. Anegdotu je na E3 konferenciji prepričao kreativni direktor tvrtke Epic Games, Donald Mustard, koja je napravila Fortnite. Dokaz je to koliko je Fortnite danas utjecajan među mlađom publikom i koje sve mogućnosti nudi suradnja između filmske i industrije videoigara.

Screenshot: Fortnite

Nije to jedini put kada je Keanu Reeves na E3 konferenciji oduševio gamere. Pojavio se na Microsoftovoj prezentaciji dugoočekivane igre Cyberpunk 2077, u kojoj će i sam glumiti. Pripala mu je uloga Johnnyja Silverhanda, drugog najvažnijeg lika uz protagonista, a čak je 15 dana snimao glas za potrebe igre. Cyberpunk 2077 izlazi 16. travnja 2020. 

Gdje god se pojavi, Keanu Reeves svojom jednostavnošću i pristupom osvaja sve okupljene. Pa makar i bio onaj lik iz Fortnitea. Nema sumnje da će neka od te djece upravo zbog njega pogledati Matrix ili Johna Wicka, kada za to dođe vrijeme. A nakon toga saznati i nešto više o njemu te shvatiti zašto tog lika baš svi vole. Oni najmlađi će prvu priliku imati u novoj Priči o igračkama 4, u kojoj je Keanu Reeves posudio glas za novog lika Dukea Cabooma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara