Noć 5/6 povećava se popis najavljivača na Oscarima

BEN AFFLECK i Harrison Ford najnovija su imena na popisu najavljivača za skorašnju svečanost dodjele Oscara, javlja BBC.

Nijedan od njih dvojice nije nominiran za Oscara, no 23. ožujka će u hollywoodskom Kodak Theatreu uručivati te ugledne filmske nagrade svojim kolegama.

Uvrštavanjem na popis ´sporednih uloga´ te svečanosti, Affleck i Ford su se pridružili zvijezdama kao što su Michael Douglas i Halle Berry.

60-godišnji Harrison Ford glumio je u nekim od najvećih holivudskih filmova (Indiana Jones, Ratovi zvijezda), no samo je jednom bio nominiran za Oscara - 1985. za ulogu u filmu ´Svjedok´.

Među najavljivačima zasad su Jennifer Lopez, Colin Farrell, Julianne Moore, Jim Carrey, Renee Zellweger, Denzel Washington, Meg Ryan, Will Smith, Jennifer Connolly, Michael Douglas, Halle Berry, Harrison Ford i Ben Affleck.

Ben Affleck je već triput nastupio u ulozi najavljivača na Oscarima, no taj 30-godišnji glumac jednog je Oscara i osvojio - 1998. za scenarij filma ´Dobri Will Hunting´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michaelu Douglasu to će biti 10. put da uručuje Oscare. On je dvaput osvojio Oscara, 1975. za produkciju ´Leta iznad kukavičjeg gnijezda´ i 1987. za glavnu ulogu u filmu ´Wall Street´.

Među nominirama za ovogodišnje Oscare dominira mjuzikl ´Chicago´, s 13 monimacija, uključivši i onu za sporednu ulogu Catherine Zeta-Jones. Britance će zastupati još Michael Caine i Daniel Day-Lewis u kategoriji najboljeg glumca.

Film ´Sati´ Stephena Daldryja (´Billy Elliot´) također se nada nekoj od nagrada, s obzirom na svojih devet nominacija, uključivši i onu za najbolji film.

Dodjela Oscara prvi put se održala 1928. u Hollywoodu, nedaleko od mjesta gdje se danas dodjeljuje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara