Novi Phateon će biti manji

PREMA najnovijim i još uvijek službeno nepotrvrđenim informacijama Volkswagen neće ukinuti proizvodnju Phateona. Čak štoviše, model će doživjeti novo izdanje koje će biti osjetno manje.

Razvoj prestižnog modela visoke klase u Volkswagenu je ostvaren polovičnim rezultatom. I dok Touareg odlično kotira, limuzinski Phaeton se ne snalazi najbolje na tržištu. Phaetonova prodaja je daleko ispod očekivanja, gotovo četiri puta ispod plana.

No u VW-u, četvrtom po snazi proizvođaču automobila u svijetu, ne predaju se tako lako. Nova generacija modela je u planu, ali u smanjenom izdanju. Naime, Phaeton kao takav je još uvijek prevelik zalogaj za tvrtku, pa će idući model biti osjetno manji i samim time pristupačnije. Novi model će prema riječima prvog čovjeka tvrtke, Martina Winterkorna, koristiti osnovu Audijevog A6, pa će samim time biti neznatno "jači" od top izvedbe Passata. Novi Phatenon na tržište bi trebao stići najkasnije do 2010. godine.

Kako je na platformi Phateona razvijeno nekoliko prestižnih modela među kojima i Bentley Continental, postavlja se pitanje hoće li i novi Bentley zabrazditi u Audijevo skladište. Naravno da hoće, ali je puno vjerojatnije da će pomoć potražiti kod konstruktora Audija A8.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara