Novi reality napad na domaći TV eter

Novi reality napad na domaći TV eter

JESENSKA TV shema, nakon kratkog "reality zatišja", donosi brojne zabavno-glazbene i ine emisije u namjeri da vas u udarnom večernjem terminu prikuje za male ekrane. Kako se i očekivalo, sve tri nacionalne televizijske kuće iz rukava izvlače "ono najbolje", vraćajući se starim, dobro provjerenim formulama ili zadržavajući najveće uspješnice iz prošle sezone.

Ljubitelji zabavnih i reality emisija ove jeseni dolaze na svoje, jer sve tri nacionalne TV kuće u sklopu nove jesenske sheme imaju emisije u kojima gledatelji odlučuju o sudbini i plasmanu (anonimnih ili afirmiranim) natjecatelja. Po svemu sudeći, ove će jeseni telefonski računi mnogih kućanstava koja "padaju" na činjenicu da su sudionici u njihovim rukama itekako porasti, pa evo kratkog pregleda emisija koje će u narednim mjesecima pretendirati na prvo mjesto gledanosti u subotnjem prime timeu...

"Big Brother"

PR služba hrvatske inačice najpopularnijeg svjetskog realityja i prije početka četvrte sezone zakuhala je priču kako će se ove godine u BB kući naći slobodni, nabrijani i hrabri stanari, spremni na avanturu koja nosi naslov "Bez milosti". Prema najavama, ove će se godine u showu naći natjecatelji koji se poznaju otprije, a možda i rođaci, a zadaci kojima će se boriti za opstanak biti će teški i "dosad neviđeni". Producenti se i ove godine nadaju seksu pred kamerama, koje tradicionalno povećava gledanost, a živce stanara trenirat će i raznim novčanim poteškoćama. Tzv. zlatnu sezonu vodit će Antonija Blaće, a vjerna publika Big Brothera nada se kako je s neinteligentnim stanarima bez opće kulture RTL televizija zauvijek završila.

"Ples sa zvijezdama"

Prva sezona BBC-jevog licencnog showa u Hrvatskoj je postigla uspjeh iznad očekivanja, pa je bilo i za očekivati da će HTV nastaviti s "promicanjem kvalitetnog plesa", kako oni to vole zvati. Iako popis poznatih natjecatelja još nije objavljen, a navodno ni definiran, izvjesno je da će se u plesu okušati Lana Jurčević i Luka Nižetić, a među imenima koja se spominju su Danijela Martinović, Indira Mujkić, Iva Majoli i drugi. Očekuje nas, navodno, još spektakularnija scenografija i viši plesni standardi, a show će voditi stalni gosti studija Anton Marti - Barbara Kolar i Duško Ćurlić. Inače, HTV stalno oblijeću brojne zvijezd(ice)e vapeći za sudjelovanje u projektu koji je neke prošlogodišnje sudionike vratio u medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Showtime"

Mislili smo da je vrijeme instant pjevačkih talenata konačno prošlo, no Nova TV uvjerava nas u suprotno, plasiranjem glazbenog realityja Showtime u svoj udarni termin. Audicije po većim gradovima Hrvatske već su počele, pa uskoro možemo očekivati poplavu (ne)talentiranih wannabe Aguilera, Iglesiasa i sličnih. Agilna komercijalna televizija u Miji Kovačić prepoznala je nešto više od čitačice najava, pa će se mlada voditeljica prvi put nakon HRF-a, na kojem doduše nije mogla doći do riječi od Vlatke Pokos, naći u izdanju bez blesimetra. Inače, pobjednik dobiva i "hit godine", a nas zanima kako neka pjesma tri mjeseca prije izlaska na tržište može nositi takav epitet...?

"Hrvatski top model"

Tyra Banks i Heidi Klum stekle su ovim realityjem brojne simpatije i započele uspješnu TV karijeru, a kroz hrvatsku inačicu vodit će nas Tatjana Jurić, očito spašena iz sve manje popularnog "Exploziva". Hrvatska, dakle, bira djevojke koje se profesionalno ne bave manekenstvom, te uživa u svakodnevnici ambicioznih ljepotica. Od 33 djevojke na kraju će ostati njih šest, a one će se uputiti na taknu lokaciju i nastaviti natjecanje. Pobjednica dobiva ugovor s modnom agenciju i priliku da se okuša na modnim pistama van granica Lijepe naše, a gledatelji dobivaju nekoliko tjedana ugodnih kadrova i plitke zabave. Zaboravimo li tragediju od Story Supernova Multitalentsa, Hrvatska dosad nije imala reality show za manekenke, pa će biti zanimljivo vidjeti koliko će modna struka uvažiti izbor gledatelja RTL-a.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara