Novinarka Financial Timesa oduševljena Kolindom: "Nadam se da ću se naučiti grliti kao ona"

Novinarka Financial Timesa oduševljena Kolindom: "Nadam se da ću se naučiti grliti kao ona"
Screenshot: HRT/Financial Times/FAH

NOVINARKA Financial Timesa, Jo Ellison u svojoj je posljednjoj kolumni izrazila veliko oduševljenje našom predsjednicom i njenim otvorenim izražavanjem emocija na finalu Svjetskog prvenstva. 

"Čak i ako vas nije ponijela sportska euforija bilo je teško ostati ne dotaknut onim što se događalo prošlog vikenda na stadionu Lužnjiki u Moskvi. Kako da vas ne oduševi prizor uzbuđenog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona u zagrljaju hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović dok su čestitali francuskom timu na pobjedi i suosjećali s porazom Hrvatske", počinje Jo svoju kolumnu. 

U nastavku uspoređuje Kolindu i Macrona, mokre i ponesene emocijama, sa suzdržanim Putinom koji se sakrio ispod kišobrana. 

>>Zašto se Kolinda toliko svidjela svijetu?<<

"To je bila jedna od najslađih scena koju sam vidjela još otkad su se Andie MacDowell i Hugh Grant ljubili na kiši u filmu Četiri vjenčanja i sprovod prije dvadeset godina", tvrdi ona. 

Iako Kolindino otvoreno i "familijarno" ponašanje neki smatraju neuspjehom, Jo smatra da je Kolindinom zagrljaju bilo teško odoljeti. 

>>Od pohoda na svlačionice do ljubljenja trofeja: Best of Kolinda sa Svjetskog prvenstva<<

"Čak i poljubac koji je Macron smjestio na čelo mladog Kyliana Mbappé u eri #MeToo pokreta, kad se čelnici trude izbjegavati fizički kontakt s podređenima, čini se hrabrim. Ovoliko grljenja i ljubljenja, pa čak i ulazak u svlačionicu, pokazuje drugačiji pristup. Otvorenost, prezir prema ceremoniji i njena toplina dobro su nam došli u tjednu kad je Donald Trump teturao ispred kraljice u Windsoru pokazujući nepoštovanje prema njenim godinama, ako već ne prema kraljevskoj tituli, te na stubama Blenheim Palacea pružio prst premijerki Theresi May. U vremenu kad je dodirivanje i hvatanje drugih ljudi postalo neprihvatljivo, prijateljski zagrljaj vrijedan je svake pohvale", zaključuje Jo. 

Podsjetila je čitatelje kako je slavna Oprah Winfrey izgradila carstvo od nekoliko milijardi dolara na svom zagrljaju. Mnogi su, tvrdi Jo, Oprin zagrljaj proglasili ljekovitim.

>>Kolinda o svom showu u Moskvi: Bila sam navijačica, i Putin je bio nabrijan<<

"U pravim rukama, javno iskazivanje prisnosti može biti rješenje za mnoge situacije", kaže ona. 

Spomenula je i vlastito iskustvo i suzdržanost u dijeljenju zagrljaja, te poručila: 

"Nadam se da ću se jednom naučiti grliti kao Kolinda. Svi mi trebamo više zagrljaja, ali nisu svi u stanju biti tako otvoreni. Za svaku Opru postoji jedan Putin koji je ograničen protokolom i koji pokazuje izraženu nelagodu. No možda bismo trebali pokušati probuditi magiju i početi se grliti. Zapravo je vrlo lako. Samo raširite ruke i ne zaboravite disati", savjetuje Jo. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara