Obitelj zvijezde Netflixa komunisti su potjerali iz Hrvatske

Obitelj zvijezde Netflixa komunisti su potjerali iz Hrvatske
Foto: Instagram

JESTE li već pogledali seriju Unorthodox koja se prikazuje na Netflixu? Ili barem čuli za nju? Ako jeste, onda ste možda čuli i za glumca Aarona Altarasa, podrijetlom Hrvata, čija je obitelj izbjegla u Njemačku i ostala tamo živjeti nakon strašnih progona židova.

U njegovoj biografiji u bazi filmova Imdb navedeno je da je Aaron sin njemačkog skladatelja Wolfganga Böhmera i majke Hrvatice Adriane Altaras, koja je također glumica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli AA (@aaronaltaras)

Njegov djed Jakob bio je radiolog i židovski aktivist, koji je uoči diplomiranja 1941. izbjegao u Split. Dvije godine nakon, za vrijeme Drugog svjetskog rata, spasio je četrdesetero djece iz logora te je potajno snimio fotografije u logoru koje su kasnije poslužile za utvrđivanje ratnih zločina, piše u Židovskom biografskom leksikonu.

Aaronova obitelj zbog komunističkog je režima morala otići iz Hrvatske 1964. godine te su otišli u Švicarsku. Nakon dvije godine života u Švicarskoj emigrirali su u Njemačku, gdje žive i danas.

Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, Aaron je na svom Instagram profilu objavio fotografiju kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića i time pokazao za koga je navijao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

leaving longisland longing london #moodrich

Objavu dijeli AA (@aaronaltaras)

U seriji glumi lik Roberta, a ova uloga donijela mu je svjetsku slavu. Trenutno snima novu seriju Divlja republika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara