Obožavatelji i dalje vole Dixie Chicks, usprkos njihovoj kritici Busha

COUNTRY zvijezde Dixie Chicks uspješno su započele novu turneju rasprodavši koncert u Greenvilleu, prvi u SAD-u nakon kontroverzne izjave o američkom predsjedniku Georgeu Bushu koja je razbjesnila dio američke javnosti.

Tri Teksašanke, koje su posljednjih godina dosegnule status superzvijezda country glazbe, prodajući milijune nosača zvuka, izazvale su žestoke reakcije u SAD-u nakon što je glavna pjevačica Natalie Maines početkom ožujka na koncertu u Londonu, komentirajući Bushov rat protiv Iraka, izjavila da se njih tri "stide što je predsjednik SAD-a iz Teksasa".

Iako se Maines kasnije ispričala zbog te izjave, mnogi mediji su ih osudili, prodaja njihovih albuma drastično je pala, mnoge radio postaje koje puštaju country glazbu odbile su svirati njihove pjesme, a pjevačice i njihove obitelji počeli su primati prijetnje smrću.

No, na koncertu održanom u četvrtak pred rasprodanom dvoranom u kojoj je 15.000 ljudi tijekom cijelog nastupa pjevalo, plesalo i zabavljalo se, Dixie Chicks osvjedočile su se da ih njihovi obožavatelji još uvijek vole.

Ovoga puta, Maines je spomenula Busha samo jednom, kazavši kako je upravo saznala da je "Predsjednik objavio da je rat gotov".

Prije koncerta pred dvoranom se okupilo svega 15 prosvjednika, noseći natpise "Tri francuske kokoši" (zbog francuskog protivljenja američkom napadu na Irak) i "Nema ništa južnjačkog u tim curama" (Dixie Chicks na američkom slengu znači "Južnjačke cure").

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara