Odlazak u pub koristan za mozak

Odlazak u pub koristan za mozak
ODLASCI u pubove korisni su za mozak, pokazalo je istraživanje koje su nedavno proveli znanstvenici s prestižnog University Collegea iz Londona.

Istraživanje, čiji će rezultati biti objavljeni ovog mjeseca, pokazalo je da oni koji dio slobodnog vremena provode u pubovima imaju bolje verbalne i numerološke sposobnosti.

Za razliku od odlaska u pubove, mirnije aktivnosti poput vrtlarstva ili amaterskog slikarstva ne daju tako korisne rezultate.

Psiholozi Odjela za epidemiologiju i javno zdravstvo University Collegea u Londonu analizirali su informacije dobivene od 10.000 građana svih slojeva koji rade u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Znanstvenici su otkrili da su za razvijanje mozga najbolji redoviti odlasci u kazališta, galerije i slično. Nakon toga slijede čitanje i slušanje glazbe.

Na vrlo visokom se mjestu na popisu aktivnosti korisnih za mozak nalaze i odlasci u klubove i humanitarne organizacije, kao i sudjelovanje na večernjim tečajevima.

Ali istraživanje je također pokazalo da i druge, "niže društvene aktivnosti", poput odlaska u pub, također mogu biti dobre za mozak.

Autori ipak ističu da su ciljevi njihovog istraživanja bili samo socijalni aspekti, te da nisu proučavali na koji način pivo utječe na mozak.

"Mi smo otkrili da je intelektualna aktivnost usko povezana sa spoznajnim sposobnostima", kazala je voditeljica istraživanja Archana Singh-Manoux.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara