Oscari: Meryl Streep i "Chicagu" najviše nominacija

MJUZIKL ´Chicago´ našao se u utorak na vrhu popisa nominiranih za američku filmsku nagradu Oscar s 13 nominacija, uključujući onu za najbolji film, uoči 75. godišnje dodjele nagrada Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti koja će se održati 23. ožujka.

Film ´The Gangs of New York´ i drama ´The Hours´ zauzimaju drugo i treće mjesto na popisu s 10 i 9 nominacija, uključujući nominaciju za najbolji film.

Na popisu nominiranih za najbolji film svoje su mjesto našli i ´Gospodar prstenova: Dvije kule´ i potresan film o holokaustu ´Pijanist´.


Oscari će ove godine biti dodijeljeni u nedjelju 23. ožujka na svečanosti koju će uživo prenositi televizija iz Los Angelesa.

Meryl Streep postala glumica s najviše nominacija za Oscara

Američka glumica Meryl Streep (53) postala je u utorak glumica s najviše nominacija u povijesti dodjela američke filmske nagrade Oscar, s 13. nominacijom za Oscara za najbolju sporednu glumicu u filmu ´Adaptation´.

Streep je tako nadmašila Katherine Hepburn koja je nominirana 12 puta.

Meryl Streep, nominirana prvi put za Akademijinu nagradu 1978. godine za ´Lovca na jelene´, osvojila je Oscara 1979. godine za glavnu ulogu u ´Krameru protiv Kramera´, te 1982. za ´Sofijin izbor´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara