Oscari: U tijeku potraga za četiri originalna kipića

ORGANIZATORI izložbe, kojom se obilježava 75. obljetnica Oscara, u potrazi su za četiri od 15 originalnih zlatnih kipića, koji su uručeni na prvoj dodjeli nagrada Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti 1929. godine.

Vlasnici deset originalnih Oscara složili su se posuditi ih Akademiji za izložbu, koja će biti otvorena od 24. siječnja do 17. travnja iduće godine u Los Angelesu.

Pojavljivanje jednog zlatnog kipića dovedeno je u pitanje jer ga vlasnik trenutačno pokušava prodati, dok je prebivalište preostale četiri figurice još uvijek nepoznanica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nestali Oscari uključuju one za najbolji film za ´Krila´, za jedinstvenu umjetničku kreaciju za film ´Sunrise´, najbolji scenarij nijemog filma Josephu Farnhamu te najbolje efekte Royju Pomeroyju za ´Krila´. Akademija nije uspjela pronaći potomke Farnhama i Pomeroyja.

Izložba će uključivati oko 100 kipića, s barem jednim predstavnikom svake godine i kategorije, među kojima će biti i počasni Oscar Bobu Hopeu iz 1952. godine, statua Henryju Manciniju iz 1962. za pjesmu ´Days of Wine and Roses´ te nagrada Louise Fletcher za najbolju glumicu iz filma ´Let iznad kukavičjeg gnijezda´ iz 1975. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara