Osvojio zagrebačke fontane: Ovako je Zagreb najavio premijeru filma Aquaman

Osvojio zagrebačke fontane: Ovako je Zagreb najavio premijeru filma Aquaman
Foto: Bojan Zibar

SVJETLOSNOM projekcijom DC superheroja Aquamana na zagrebačkim fontanama spektakularno je najavljena premijera filma koji i prije službenog početka prikazivanja ruši rekorde u kino dvoranama diljem svijeta

Na dan kada ''Aquaman'' kreće s prikazivanjem u kinima diljem Hrvatske, zagrebačke su fontane prvi put obojene spektakularnom projekcijom i vizualom filma koji željno iščekuju svi obožavatelji filmskih superjunaka i DC svijeta.

U susret premijeri filma danas, u četvrtak 13. prosinca, od 17 do 24 sata će se ispred zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice prikazivati projekcija DC superheroja iz morskih dubina kojeg tumači globalno popularni Jason Momoa.

Aquaman je i prije službenog otvaranja u svijetu uspio postati jedan od najuspješnijih kino hitova svih vremena, jer je samo u Kini, u prvih par dana prikazivanja, utržio nevjerojatnih 93 milijuna dolara.

Film će zasigurno postati hit 2018-e, iako dolazi koncem godine, a Zagreb je jedini grad na svijetu koji je na ovako jedinstven način obilježio premijerno prikazivanje. Aquaman u Americi ima premijeru 21. prosinca, čak tjedan dana poslije njegove premijere u Hrvatskoj.

Radnja filma prati polu - čovjeka, polu - atlantskog heroja Arthura Curryja, kojem je majka kraljica Atlanna (Nicole Kidman) ostavila kao ostavštinu prijestolje podvodnog kraljevstva Atlantide. Međutim, Aquamanov polubrat Orm, koji je duboko razočaran činjenicom da prijestolje nije njegovo, kreće u osvajanje trona i rat protiv Aquamana.

Uz Jasona Momou i Nicole Kidman, u filmu se pojavljuju Patrick Wilson kao - Aquamanov polubrat, Amber Heard kao - princeza Mera, Willem Dafoe kao - Vulko i Temuera Morrison kao - Aquamanov otac. Redatelj James Wan nas uvodi u spektakularan podvodni svijet s izuzetnim specijalnim efektima te se već sad nagađa da će biti nominiran za nagradu Oscar® u toj kategoriji. Priča Geoffa Johnsa, Jamesa Wana i Willa Bealla, temeljena je na DC liku Aquamanu, kojeg su stvorili Paul Norris i Mort Weisinger.

Aquaman u CineStar i ostala kina stiže u distribuciji Blitza, u najboljim kino formatima: IMAX 3D, 4DX i REALD 3D i 2D.

Ulaznice je moguće kupiti online na OVDJE ili na blagajnama kina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?