Otkriveno kad bi četvrti nastavak kultnog filma trebao ugledati svjetlo dana

Otkriveno kad bi četvrti nastavak kultnog filma trebao ugledati svjetlo dana
Screenshot: YouTube

FILMSKI klasik iz 1995. godine "Petak" uskoro bi trebao dobiti svoj posljednji nastavak prigodnog naziva "Posljednji petak". Reper i glumac Ice Cube, koji je pisao scenarij za sve nastavke filmova o petku, rekao je da bi želio objaviti četvrti nastavak u petak, na 25. godišnjicu prvog filma, točnije 26. travnja 2020. godine.

"Podupiremo to, završili smo scenarij, dobivamo napomene iz studija i sve ide naprijed-nazad. Krenut ćemo s pretprodukcijom i početi zapošljavati. Bilo bi lijepo kad bi film izašao na 25. godišnjicu", rekao je Ice Cube u razgovoru za ESPN.

Cijela tema oko izlaska "Posljednjeg petka" je krenula nakon što je reper na svom Twitteru objavio kako je ove godine 24. godišnjica filma, pitajući obožavatelje žele li sljedeće poglavlje.

Inače, "Petak" prati priču dvojice prijatelja, Craiga (Ice Cube) i Smokeyja (Chris Tucker), koji svoje dane provode pušeći travu nakon što je Craig otpušten s posla. Glavno pitanje koje obožavatelje zanima je hoće li se Chris Tucker vratiti i ponoviti svoju ulogu.

U početku je tvrdio da ga ne znanima priključivanje glumačkoj postavi, ali otkako mu je objašnjeno da bi to bilo prikladno te da bi ga zbog nekih stvari moglo zanimati, Tucker je rekao ESPN-ovom The Plugu: "Ako se sve dobro odvije, definitivno ću vidjeti o čemu se radi i odgovara li mi."

Prvi nastavak filma zaradio je 28,2 milijuna dolara uz proračun od samo 3,5 milijuna dolara. Drugi nastavak filma, "Sljedeći petak", koštao je više - 11 milijuna dolara, ali je zaradio znatno više od originala, odnosno 59,8 milijuna dolara.

Treći nastavak pod nazivom "Petak nakon petka" napravljen je s nešto manjim budžetom od prethodnog, a zaradio je 33,5 milijuna dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara