Otkriveno koji je zapravo glavni lik Prijatelja, fanovi nisu baš zadovoljni

Otkriveno koji je zapravo glavni lik Prijatelja, fanovi nisu baš zadovoljni
Foto: Press

UVIJEK se smatralo da Phoebe, Rachel, Chandler, Joey, Ross i Monica dijele glavnu ulogu u Prijateljima - sve dosad. Zahvaljujući svojoj znatiželji, analitičar Yashu Seth otkrio je da je glavna zvijezda omiljenog sitcoma zapravo Ross (David Schwimmer).

Iako se njegovi podaci ne mogu osporiti, mnogi na društvenim mrežama komentirali su da im Ross nije ni blizu najdraži lik, bez obzira na to što se u seriji najčešće pojavljuje. Koji je vama najdraži lik iz Prijatelja?

 

Kako bi došao do svog zaključka, Yashu je skinuo transkripte svih 10 sezona i koristio različite parametre da bi saznao tko se izdvaja od šestero prijatelja. Analizirao je, između ostalog, broj izgovorenih rečenica, broj pojavljivanja, kao i broj samostalnih pojavljivanja u scenama.

Yashu je otkrio da Rachel i Ross imaju više od 9000 rečenica, s tim da Ross ima najviše u prve tri sezone i u zadnjoj, dok Phoebe ima najmanje rečenica od glavne šestorke - oko 7000.

Istovremeno, Chandler ima najviše pojavljivanja na ekranu, no Ross ima daleko najviše individualnih, odnosno samostalnih pojavljivanja u sceni, u čemu mu drugi likovi nisu ni blizu.

Rachel je najviše puta spomenuta u epizodama, no samo tri puta više od Rossa.

Iz Yashuove studije jasno je kako su se Rachel i Ross najviše izdvojili, no on je malu prednost u zaključku dao ipak liku Davida Schwimmera. "Zbilja je gusto između Rossa i Rachel. No Ross pobjeđuje značajno u broju individualnih pojavljivanja. Osim toga, bila je jako mala razlika između njih u drugim parametrima. Stoga, dajem pobjedu Rossu", objasnio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara