Ova štetna posljedica nogometnog prvenstva prijeti svim navijačima (pa tako i vama)

Ova štetna posljedica nogometnog prvenstva prijeti svim navijačima (pa tako i vama)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

UKOLIKO želite biti sigurni da ćete fizički nalikovati portugalskoj zvijezdi Cristianu Ronaldu, a ne ispuhanoj nogometnoj lopti, stručnjaci preporučuju da jednim okom pratite utakmice, a drugim koliko kalorija unosite sjedeći ispred ekrana.

Nogometni navijači širom svijeta bit će sljedećih tjedana prilijepljeni za ekrane prateći prijenose iz Rusije i za mnoge će to značiti stalni unos nezdravih pića i hrane.

Zdravstveni stručnjaci upozoravaju na moguće debljanje navijača.

Zahvaljujući visokom kalorijskom unosu tijekom utakmica i velikom broju tih utakmica u kratkom vremenu, mnogi će navijači navući dodatne kilograme do finala 15. srpnja, upozoravaju stručnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od glavnih uzroka debljanja bit će unos zaslađenih napitaka, upozorava medicinski fakultet u Beču.

Maria Wakolbinger, nutricionistica sa sveučilišta, preporučuje razrijediti pića kako bi se smanjio unos šećera. "Ima dana kad se igraju i po tri utakmice. Moguće je smanjiti unos kalorija miješanjem napitaka s kiselom vodom", kaže ona.

Njemačko pedijatrijsko udruženje kritiziralo je Njemačku nogometnu udrugu (DFB) za licemjerje zbog sponzorskih ugovora s McDonaldom i Coca-Colom nakon što su obećali da će promovirati zdrave prehrambene navike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara