Ova štetna posljedica nogometnog prvenstva prijeti svim navijačima (pa tako i vama)

Ova štetna posljedica nogometnog prvenstva prijeti svim navijačima (pa tako i vama)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

UKOLIKO želite biti sigurni da ćete fizički nalikovati portugalskoj zvijezdi Cristianu Ronaldu, a ne ispuhanoj nogometnoj lopti, stručnjaci preporučuju da jednim okom pratite utakmice, a drugim koliko kalorija unosite sjedeći ispred ekrana.

Nogometni navijači širom svijeta bit će sljedećih tjedana prilijepljeni za ekrane prateći prijenose iz Rusije i za mnoge će to značiti stalni unos nezdravih pića i hrane.

Zdravstveni stručnjaci upozoravaju na moguće debljanje navijača.

Zahvaljujući visokom kalorijskom unosu tijekom utakmica i velikom broju tih utakmica u kratkom vremenu, mnogi će navijači navući dodatne kilograme do finala 15. srpnja, upozoravaju stručnjaci.

Jedan od glavnih uzroka debljanja bit će unos zaslađenih napitaka, upozorava medicinski fakultet u Beču.

Maria Wakolbinger, nutricionistica sa sveučilišta, preporučuje razrijediti pića kako bi se smanjio unos šećera. "Ima dana kad se igraju i po tri utakmice. Moguće je smanjiti unos kalorija miješanjem napitaka s kiselom vodom", kaže ona.

Njemačko pedijatrijsko udruženje kritiziralo je Njemačku nogometnu udrugu (DFB) za licemjerje zbog sponzorskih ugovora s McDonaldom i Coca-Colom nakon što su obećali da će promovirati zdrave prehrambene navike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara