Ovaj kruh uspjet će svima: Ne mijesi se, a izgleda bolje od onog iz pekare
KRUH koji se ne mijesi nije ništa novo, ali vrijedi ga se sjetiti. Nije zahtjevan za pripremu, jedino što vam treba je strpljenje. Na kraju svega dobit ćete mekani rupičasti kruh s hrskavom koricom koji u zatvorenoj kutiji može stajati par dana, a da se totalno ne razmrvi.
Za ovaj vam kruh trebaju četiri sastojka - brašno, suhi kvasac, sol i voda, a recept s točnim količinama i detaljnim koracima pripreme možete pronaći OVDJE.
Peče se u gusanoj, emajliranoj ili vatrostalnoj posudi, a najbolje bi bilo da imate takozvani dutch oven, teški gusani lonac s poklopcem koji dobro provodi, ali i podnosi toplinu pa se osim za pečenje kruha koristi i za "kuhanje" raznih mesnih jela u pećnici, od francuskog klasika govedine Bourguignon do popularne američke trgane svinjetine.
Nemojte koristiti obični lonac i poklopac koji su namijenjeni kuhanju na štednjaku osim ako ste sigurni da su ok za pečenje u pećnici jer bi se mogli uništiti - kako oni sami jer bi, na primjer, na visokoj temperaturi ručke lonca mogle otpasti, a stakleni poklopac prsnuti u sto komadića, tako i kruh koji nakon ovakve katastrofe nije moguće spasiti.
POGLEDAJTE VIDEO i u 3 minute naučite kako napraviti savršeni kruh koji se ne mijesi:
Ako isprobate ovaj recept, kruh svakako fotkajte i objavite u našoj Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati