Ovaj Zagrepčanin zbilja jako, jako, jako voli svog Yuga

Ovaj Zagrepčanin zbilja jako, jako, jako voli svog Yuga

Foto: Index

TKO OD nas barem jednom nije imao Yuga u svojoj garaži, na parkingu ili dvorištu? E pa neki ga još imaju i zbilja ga brižno čuvaju.

Fotografije nastale na zagrebačkoj Volovčici pokazuju koliko se jedan vlasnik brine o svom limenom ljubimcu, u ovom slučaju automobilu koji je, uz Stojadina, bio simbol bivše države.

Možda bi, da smo i mi ostali ovako pazili na svoje jugiće, i naši doživjeli ove godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi model Yuga 45 predstavljen je 2. listopada 1978. godine.

Dizajn auta koji će kasnije biti poznat kao Yugo 45 napravljen je u Italiji, a prvi auto ručno je sklopljen i bio je poklonjen predsjedniku SFRJ-a Josipu Brozu Titu.

Zanimljivo, masovna proizvodnja popularnog jugića počela je u godini nakon Titove smrti, a kao službeni datum početka serijske proizvodnje upisan je 28.11.1980.

 

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara