Ovi gradovi zarađuju milijune na nečemu za čim su Hrvati ludjeli prije 3 godine

Ovi gradovi zarađuju milijune na nečemu za čim su Hrvati ludjeli prije 3 godine
Foto: Pixabay

SAKUPLJAČI Pokémona imaju jedinstvenu priliku igrati omiljenu igru u društvu nekoliko tisuća natjecatelja iz različitih krajeva svijeta. Festivali posvećeni igri Pokémon Go (za kojom su ludjeli i mnogi Hrvati prije tri godine) održat će se u četiri grada tijekom prve polovice 2020. godine:

- Tajvan od 6. do 9. veljače, Lantern Festival u Taichungu

- St. Louis od 26. do 29. ožujka, Pokémon GO Safari Zone

- Liverpool od 17. do 19. travnja, Pokémon GO Safari Zone

- Philadelphia od 8. do 10. svibnja,  Pokémon GO Safari Zone.

"Tijekom posljednjih sedam godina tvrtka Niantic fokusirala se na organizaciju festivala. Korištenjem tehnologije nastaju interaktivna iskustva igrača, potiče se istraživanje, aktivan život i sklapaju nova prijateljstva", navodi menadžer tvrtke Michael Steranka, zadužen za organizaciju Pokémon Go festivala.

"Događaji koje priređuje naša tvrtka pozitivno su utjecali na turizam u gradovima gdje su održavani. Uzbudljiva vikend avantura povezuje tisuće ljudi iz različitih krajeva svijeta. Zadivljeni smo zanimanjem natjecatelja za naš interaktivni program, a rezultat toga jesu festivali u Liverpoolu, St. Louisu i Philadelphiji.

Ovo je savršena prilika za ljubitelje igre da se okupe u jednom gradu i dožive ekskluzivni Pokémon Go. Tijekom igre dobivat će posebne istraživačke zadatke koji pružaju pristup Legendary Pokémonima. Riječ je o iznimno rijetkim i snažnim stvorenjima koji žive u mitovima ovog zamišljenog svijeta.

Shiny Pokémon imat će svoj debi na najavljenim festivalima. Također, pojavit će se i Pokémoni koji se sreću samo na područjima gdje se festival održava pa će treneri imati neponovljivu priliku da ih uhvate i ponesu sa sobom na drugi kraj svijeta, piše News Week.

Chatot je jedan od značajnijih Pokémona u St. Louis Safari Zoni. Radi se o Pokémonu koji je zastupljen na južnoj polutki planeta pa će stanovnici SAD-a konačno imati priliku dodati ga svojoj kolekciji.

Interaktivni događaji koji organizira Niantec imali su pozitivan ekonomski utjecaj na gradove domaćine. Procjenjuje se da su Chicago, Montreal i Dortmund zahvaljujući Pokémon Go festivalima ostvarili ukupan prihod od 249 milijuna dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara