Ovo je karta najpopularnijih jezika na svijetu: Znate li koji se najviše uči u Hrvatskoj?

Ovo je karta najpopularnijih jezika na svijetu: Znate li koji se najviše uči u Hrvatskoj?

Foto: Duolingo/Index

POPULARNU stranicu i aplikaciju za učenje jezika Duolingo koristi 120 milijuna ljudi diljem svijeta. Na njihovom blogu objavljene su zanimljive statistike koje pokazuju koji su najpopularniji jezici na svijetu, a može se vidjeti i što najviše uče Hrvati.

Što se tiče najpopularnijeg jezika koji uči najviše korisnika, nema nikakvog iznenađenja – to je engleski. On se najviše uči u čak 116 zemalja, a daleko iza njega su francuski s 35 država, španjolski s 32 i njemački koji je omiljen u devet država. Što se tiče Hrvatske, mi smo jedna od tih malobrojnih država u kojima se najviše uči njemački, kao i u susjednim zemljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duolingo je prikazao i druge najpopularnije jezike u državama, a tu vodi francuski s njih 77, a u Hrvatskoj je to talijanski.

Statistike Duolinga otkrile su još neke zanimljive podatke, kao što je primjerice to da se u Švedskoj najviše uči švedski, a drugi najpopularniji jezik u Norveškoj je baš norveški. Pretpostavlja se da je to zbog velikog broja imigranata u tim državama koji se žele integrirati u društvo.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara