Ovo je važan razlog zbog kojeg Meghan i Harry odlaze iz kraljevske obitelji

Ovo je važan razlog zbog kojeg Meghan i Harry odlaze iz kraljevske obitelji
Foto: Guliver Image/Getty Images, Hina

KRALJICA Elizabeta izdala je priopćenje u kojemu je potvrdila da Harry i Meghan odlaze s kraljevskih dužnosti i da imaju njezinu podršku. Dodala je da će u narednih nekoliko dana s Harryjem dogovoriti detalje njihovog otkaza, a među tim detaljima je i odluka o zadržavanju kraljevske titule His (Her) Royal Highness, odnosno "kraljevsko visočanstvo".

Jedan od razloga zbog kojih Meghan i Harry odlaze iz kraljevske obitelji su britanski mediji, koji godinama neobjektivno izvještavaju o njima.

Na svojoj novoj internetskoj stranici istaknuli su da više neće sudjelovati u tradicionalnom kraljevskom novinarskom sustavu, koji dopušta pristup kraljevskoj obitelji određenim medijskim grupacijama. Tvrde da se kraljevske dopisnike smatra istinitim izvorom informacija.

"Ta zabluda dovodi do reportaža koje prenose drugi mediji diljem svijeta, pojačavajući lažna izvješća", poručili su i izazvali ljutnju britanskih medija.

I ranije su govorili da smatraju da se o njima ne izvještava pravedno. Britanske medije optužili su za zlostavljanje, rasizam i neravnopravnost u izvještavanju o Harryju i Meghan s jedne strane te Williamu i Kate s druge.

Mediji koji imaju pristup kraljevskoj obitelji su Daily Express, Daily Mail, Daily Mirror, Evening Standard, Telegraph, Times i Sun. Ovako su izgledala njihova izvještavanja o Kate, odnosno o Meghan.

"Nema još puno! Trudna Kate nježno gladi svoj trudnički trbuščić dok završava kraljevske dužnosti prije porodiljnog - a William je potvrdio da će roditi 'svaki tren'", naslov je s Daily Maila o Kate.

"Zašto Meghan ne može prestati dirati svoj trbuh? Stručnjaci se pozabavili pitanjem o kojem nacija govori: Je li to ponos, taština, glumljenje ili neka new age tehnika zbližavanja s bebom?", naslov je o Meghan.

Express ne skriva koja im je draža.

"Lijek za Kateine jutarnje mučnine? Princ William poklonio trudnoj vojvotkinji avokado", pisali su.

"Omiljeni avokado Meghan Markle povezan je s kršenjem ljudskih prava i sušama", pisali su pak o Meghaninoj ljubavi prema avokadu.

"Carole je pobijedila u ratu baka! Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea provest će svoj drugi Božić u privatnoj atmosferi s Middletonima umjesto s kraljicom u Sandringhamu", pisao je Daily Mail.

"Zar kraljica ne zaslužuje više od izbjegavanja za blagdane? Princ Harry i Meghan ne žele provesti Božić s kraljevskom obitelji", tvrdili su pak o Meghan.

Dok se brendiranje Kate i Williama gledalo s odobrenjem, za Meghan se pisalo: "Pravo kraljevsko zarađivanje! Kako su princ Harry i Meghan Markle zaštitili više od sto predmeta, od hudica do čarapa, šest mjeseci prije razlaza s monarhijom, s novim carstvom vrijednim 400 milijuna funti."

"Zašto to uvijek možete reći s cvijećem?" bio je naslov kad su se ženili Kate i William.

"Kraljevsko vjenčanje: Kako je Meghanino cvijeće možda ugrozilo život princeze Charlotte", pisali su za Meghaninu svadbu.

"Katein elegantni kaput savršeno se slagao s kraljičinim outfitom", pisali su s jedne strane o Kate, a o njenoj šogorici: "Kako je zbunjenost oko šešira Meghan skoro dovela u probleme s kraljicom."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara