Ovo su neke od želja štićenika domova: Ribice, keksi, kape, jakne i rukavice

Ovo su neke od želja štićenika domova: Ribice, keksi, kape, jakne i rukavice
Foto: Instagram

BOŽIĆ je za dva tjedna, a 1508 djece u Hrvatskoj dočekat će ga bez obitelji. Index vam i ove godine pruža priliku da usrećite barem jedno od te djece i poklonite im ono o čemu maštaju cijelu proteklu godinu.

>>Usrećimo ih: Prikupili smo božićne želje djece iz domova, ispunite barem jednu<<

>>USREĆIMO DJECU IZ DOMOVA. POGLEDAJTE LISTU NJIHOVIH ŽELJA<<

Želje štićenika domova u Hrvatskoj i ove godine su jako skromne. Većinom žele slatkiše i trenirke, a djevojčice su poželjele nešto kozmetike, posteljinu i odjeću. 

Neke od želja doista su nas posramile i rastužile, a neke svjedoče da među štićenicima hrvatskih domova ima djece koja na simpatičan način već odudaraju od svojih vršnjaka.

Šesnaestogodišnjakinja iz Splita poželjela je set knjiga. 

Dječak iste dobi iz CZPUZ Dugave Zagreb poželio je ribički pribor za riječni ribolov te naglasio da će biti jako zahvalan ako mu se pošalje bilo što od pribora.

Dječak iz Dječjeg doma Ruža Petrović iz Pule, pak, želi set okvira za slike, dok njegov vršnjak iz istog doma želi plastificiranu kartu Hrvatske i album za fotografije.

Mnoge djevojčice u hrvatskim domovima ovih dana maštaju o šamponu za kosu, regeneratoru, gelu za tuširanje i parfemu. Dječaci i mladići voljeli bi dobiti setove za brijanje, muške parfeme, donje rublje, bluetooth slušalice. Također, nogometne lopte, dresovi i štitnici za koljena nekima će ovog Božića izmamiti radost.

Mnogima od njih za Božić su dovoljni i bomboni, keksi i čokolade, a neki bi bili jako zahvalni kada bi pod bor dobili kape, rukavice i jakne.

Od ove godine u akciju su uključene i osobe iz domova za starije i nemoćne. 

"Crne cipele na vezice vel. 44, crno odijelo (hlače i sako) vel. 42/44, podravka juha, ribice iz konzerve", poželio je jedan starac iz doma. Razveselimo i njih ovog Božića!

Popis svih zelja pogledajte OVDJE
Kako ispunjavati zelje pogledajte OVDJE

Ispunite želju barem jednog djeteta ovog Božića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara