Pariški tjedan mode: Lily Allen pjevala na Chanelovoj reviji

Tekst: I.M.L.
Foto: AFP, JLP, Chanel

IAKO je sama dekoracija ambijenta u kojemu se održala modna revija jednoga od najutjecajnijih dizajnera Karla Lagerfelda bila neuobičajena, okupljene je najviše iznenadilo kada se na pisti pojavila pjevačica Lily Allen sa svojim bendom i zapjevala hit "Not Fair". Chanelov dizajner je prostor uredio kao repliku versajske farme kraljice Marije Antoanete, a u priču su se uklopili i prezentirani modeli.

Lagerfeld je još jednom pokazao kako je današnja moda povezana sa svijetom zabave te da revije moraju biti kreativne, jedinstvene i nezaboravne. Iako je za show dobio sve pohvale, glavni dizajner modne kuće Chanel predstavljenim modelima nije oduševio sve modne kritičare. Ipak, nema sumnje kako će seoski detalji biti hit sljedećeg proljeća i ljeta jer ih je u svojoj kolekciji imao i Stefano Pilati za Yves Saint Laurent.

Lagerfeld je Allen izabrao za zaštitno lice kampanje za "Coco Cocoon" torbe

Lagerfeld je toliko uspješan i pun samopouzdanja da ga ni aktualna financijska kriza ne zabrinjava. "Mi nemamo budžete, radimo ono što želimo i bacamo novac kroz prozor da bi nam se vratio na vrata. Luksuz je dio mog života i o njemu ne moram nikada razmišljati", rekao je Karl koji je i inače poznat po svojim osebujnim izjavama. Jednom prilikom je tako izjavio: "Želio sam hitno odrasti kako bi me okolina shvaćala ozbiljno. Mrzio sam djetinjstvo, oduvijek sam ga doživljavao kao razdoblje beskrajne stupidnosti".

Slavni dizajner o povlačenju s modne scene uopće ne razmišlja, a to potvrđuje i time što pored Chanela dizajnira i za modnu kuću Fendi, te za vlastiti brand Karl Lagerfeld. Za zaštitno lice kampanje za Chanelove "Coco Cocoon" torbe, Karl je odabrao britansku pjevačicu Lily Allen koja često demonstrira svoju ljubav prema Chanelu. U kampanji je razuzdana pjevačica postala dražesna dama u stilu Holly Golightly u kultnom filmu Doručak kod Tiffanyja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara