Pazite na kameru: Korisnici uočili zabrinjavajuć problem s Facebook aplikacijom

Pazite na kameru: Korisnici uočili zabrinjavajuć problem s Facebook aplikacijom
Foto: 123RF

KORISNICI iPhonea na društvenim su mrežama upozorili na pogrešku koju su uočili na Facebookovoj mobilnoj aplikaciji. Naime, nekima od njih se automatski uključuje kamera kad pristupaju Facebookovoj aplikaciji.

Ovaj je problem postao viralan nakon što je Joshua Maddux objavio svoje iskustvo na Twitteru, zajedno sa snimkom dokaza.

"Dok god je aplikacija otvorena, ona koristi kameru. Pronašao sam grešku u aplikaciji koja dozvoljava da vidite upaljenu kameru u pozadini. Primijetite da mi je kamera gledala prema tepihu", napisao je Joshua na Twitteru.

Pogreška se manifestira tako što se tijekom ulaska u Facebook aplikaciju i otvaranjem fotografija ili videa preko cijelog zaslona upali kamera na mobitelu korisnika.

"Kad sam danas gledao video na Facebooku i okrenuo mobitel vodoravno, na djelić sekunde sam mogao vidjeti sučelje Facebook/Instagram priča. Kada sam mobitel vratio u normalni položaj, kamera se u potpunosti otvorila. Malo zabrinjavajuće."

Testiranjem pogreške na ostalim iPhone uređajima zaključeno je da se ovaj "bug" pojavljuje samo na određenim iOS sustavima.

"Pogreška koja je primijećena na Facebookovoj aplikaciji odnosi se samo na one koji imaju najnoviju verziju iOS-a 13", objasnio je Matt Binder, reporter Mashablea.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara