Pedofilija i vanzemaljci: Jeziv Netflixov dokumentarac prestravio gledatelje

Pedofilija i vanzemaljci: Jeziv Netflixov dokumentarac prestravio gledatelje
Screenshot: YouTube

DOKUMENTARAC "Abducted In Plain Sight" oduševio je i prestravio gledatelje Netflixa. Dokumentarac prati priču Amerikanke Jan Broberg koju je kad je imala 12 godina oteo i silovao pedofil Robert “B” Berchtold.

Berchtold se sprijateljio s njenim roditeljima, Bobom i Mary Ann, preko mormonske crkve te ih nagovorio da mu dopuste da odvede njihovu kćer, i to dva puta. Roditeljima je manipulirao tako što je s oboje ima seksualne afere, ali odvojeno. Jan je uvjerio da mora imati dijete s njim kako bi "spasili svijet od vanzemaljaca".

To je samo početak jedne od najbizarnijih i najjezivijih priča ikad prikazanih u true crime dokumentarcima. Ubrzo se u cijeloj priči pojavljuju i CIA, vanzemaljska otmica, lažni psihijatar te vrlo bizarna scena s automobilom. 

Berchtold koji se ubio 2005. godine, odslužio je samo 45 dana u zatvoru za prvu otmicu, a Jan je godinu dana nakon njegove smrti objavila knjigu o strahotama koje je s njim doživjela.

Koliko je dokumentarac jeziv najbolje pokazuju reakcije gledatelja na društvenim mrežama. "Svaki put kad pomislim da ne može postati gore - postane", "Ovo je jedna od najluđih stvari koje sam vidjela u životu, a da ne kažem koliko je uznemirujuće", "Nemam riječi za ovo", "Ovo je jedan od dokumentaraca koji su me najviše razbjesnili", "Ovo je najluđa stvar koju sam ikad gledala. Bijesna sam, nemam riječi", samo su neki od komentara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara