Pete Doherty izbjegao zatvor zbog propusta sutkinje

Pete Doherty izbjegao zatvor zbog propusta sutkinje

NAKON što je po dvanaesti (!!!) put uhićen zbog posjedovanja droge, Pete Doherty opet se našao na sudu, a sutkinja koja mu je prije mjesec dana postavila jasni ultimatum morala ga je pustiti, i to zbog vlastitog propusta - po britanskom zakonu, sudski proces mora početi najviše 24 sata nakon uhićenja, a u njegovom slučaju pravni je sustav zakasnio nekoliko sati.

Više sreće nego pameti - najbolji je opis nove situacije iz koje se, zahvaljujući zakonskoj "tehnikaliji", izvukao Pete Doherty. Prije dva dana, naime, uhićen je zbog posjedovanja narkotika, a mediji su se naveliko raspisali o zatvorskoj kazni iz koje se, prema njihovoj procjeni, ovaj put nije mogao izvući. Podsjećamo, prije mjesec dana priveden je na sud na kojem mu je sutkinja dala još jednu šansu, a zavorom mu je zaprijetila ukoliko još jednom prekrši zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se prvo saslušanje u novom uhićenju održalo više od 24 sata nakon privođenja, pa je rocker u pritvoru proveo više od jednoga dana, Pete Doherty danas je slobodan odšetao sa suda West London Magistrates. Policija ga je uhitila nakon nastupa na V festivalu, na kojeg je zakasnio puna četiri sata, a set pjesama završio je razbijanjem bubnjeva. S njim su privedeni i njegov menadžer Andrew Boyd, te 25-godišnja Irina Lazareanu, bubnjarica grupe koja je s Peteom hodala nekoliko godina.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara