Peugeotov tajanstveni koncept

Peugeotov tajanstveni koncept

PEUGEOT će na skorašnjem salonu u Parizu nastaviti s ustaljenom praksom predstavljanja atraktivnih studija. Na redu je atrakcija zasad poznata pod imenom "RC...", a očekuje se da će najaviti neka nova Peugeotova stremljenja.

Kao na prethodnom velikom salonu, onom u Frankfurtu, gdje je brojne posjetitelje na Peugeotov štand privlačio sportski 308 RC Z, sasvim je sigurno da će i u Parizu biti velika gužva. Tko zna, možda francuski proizvođač opijen slavom još jednom potegne i nakon prije spomenutog potvrdi serijsku proizvodnju i ovog koncepta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno nije poznato puno informacija. Najavne rendere prati tek podatak kako se radi o koncepciji poznatoj pod imenom GT Coupe s četiri vrata. Najavljena kao izgubljena karika između studija iz 2002. godine (RC Spades & Diamonds) te prelijepog 908 RC, ovaj je automobil sasvim sigurno najava novih stilskih rješenja za buduće proizvode francuskog proizvođača.

Također, ovdje je prednost dana hibridnom pogonu, i to ukupne snage čak 230 kW/313 KS. Hibrid u benzinskom modu u okolinu prosječno emitira 109 g/km ugljik-dioksida, a otvorena je mogućnost vožnje i u električnom modu, u stilu ZEV (zero emission vehicle) vozila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara