Plešite kao John Travolta jer to je ključ osvajanja ženskog srca

Plešite kao John Travolta jer to je ključ osvajanja ženskog srca

MEGAPOPULARNI američki glumac John Travolta očito je znao što radi kad se rasplesao u kultnom disco filmu "Groznica subotnje večeri", otkrili su znanstvenici u provedenom istraživanju. Osim što je njegov čuveni ples inspirirao mnoge vesele trenutke na vjenčanjima i po noćnim klubovima, većina žena ga smatra najprivlačnijim stilom plesa kod muškarca.

Znanstvenici su proučavali različite tehnike slobodnog plesa, koje muškarci koriste u noćnim klubovima te su primjerice otkrili kako su kompleksne kretnje, poput point-and-shakea, koje Travolta koristi u spomenutom filmu ženama najprivlačniji, dok jednostavno cupkanje s noge na nogu ili "bacanje udova" uokolo njima nikako nije privlačno, prenosi Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu se zapravo radi o tome na koji način mi komuniciramo jedni s drugima tijekom plesa. Postoji evolucijski razlog u načinu na koji mi plešemo - baš kao što je primijetio i sam Darwin, kad je kazao kako je ples zapravo poput udvaračkog rituala, kojim se želi privući pozornost najkvalitetniji pripadnik suprotnog spola", kazao je Dr. Peter Lovatt, psiholog na sveučilištu u Herdforshireu. "

B.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara