Pobijedio "legenda Rafo", što dalje?

Pobijedio "legenda Rafo", što dalje?

KAO ŠTO se tjednima unaprijed nagađalo, pobjednik SSNMT-a je Rafael Dropulić, popularni Rafo, prema jednima energični mladić s nevjerojatnom karizmom, prema drugima pjevač bez sluha i showman bez originalnosti.

Rafina pobjeda nije iznenadila nikog: večeras je prvi izašao iz limuzine, posljednji nastupio, s njime se najviše razgovaralo, njemu se prošli tjedan jedinom omogućilo da pjeva samo jednom. A iako zapravo nije pjevao niti jednom, nije ispao jer je "pao sistem".

Rafael je pobijedio po rezultatima telefonskog glasanja čiji precizni ishod nije, nit će biti objavljen. Dobra stvar za nas, jer smo mogli odmah objaviti unaprijed napisani uvod.

Opasku o showmanu bez originalnosti mnogi će osporiti. Rafael je mnoge oduševio među ostalim prošlotjednim nastupom u invalidskim kolicima sa seksi medicinskim sestrama u pratnji, koji su originalnim smatrali svi koji nisu isti takav nastup El Bahateeja vidjeli na crnom mačku.

Pjevačke sposobnosti čak i Rafini obožavatelji pripisivali su Saši Lozaru, Neri Stipičević i Natalie Dizdar, ali kao da je to za glazbeni show bitno.

Rafael je djelovao cool i kao pobjednik, kao da mu sve to zajedno nije previše bitno, kao... Marin Tironi. No ovog puta nećemo biti naivni.

Što se ostalih detalja ove večeri tiče, spomenimo da su pjevanjem ponovno oduševile Nera i Natalie, inače sjajni Saša danas je zakazao.

Standardno iritantni Škoro nezahtjevnu je publiku nasmijavao višestruko prokušanim tzv. šalama na račun Đorđa Novkovića. Vrhunac voditeljskih sposobnosti Vinka Štefaneca, za kojeg dragi bog ne zna kako je postao popularan, i ovog je puta bilo njegovo trade-mark coolersko namigivanje.

Tin Samardžić, miljenik starijih gospođa, još je jednom propustio osvojiti titulu najljepšeg Dorina osmijeha i tako postao Dražen Budiša ovog natjecanja.

Što dalje?

Što čeka Rafaela i ekipu? Sad je na njima da se sami dokažu u pravom svijetu? Može, ali će Novoj platiti 5 milijuna kuna odštete.

Htjeli ne htjeli, prema potpisanim ugovorima kojima se Nova zaštitila od ponavljanja slučaja Tironi, oni će morati potpisati za etikete koje im Nova TV propiše, nastupati na koncertima koje im Nova TV zakaže, i pričati što im Nova TV odredi. A u džep staviti koliko Nova TV bude smatrala da im je dosta.

A dobar pokazatelj za procjenu koliko će to biti možda je večerašnja dodjela koverti s po 10,000 kuna (ukupno 40,000) koliko su im Nova i Sanoma dali za 250,000 (peterostruka hrvatska platina) prodanih primjeraka božićnog CD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedbe radi, milijuner Škoro prodao je pet puta manje, sasvim dovoljno da se s time večeras pred kamerama pohvali.

Ako ste nakon gotovo godinu dana Story Super Nove (SSN voditelji plus SNNMT) pomislili da je stvar napokon gotova, oh koliko ste bili u krivu.

Nova TV nastavlja gurati svoj jedini uspješni projekt: za zagrijavanje možete kupiti SSNMT majice (s bijelim rukavima 50 kuna, s plavim iz nekog razloga 70 kuna), onda pogledajte Nova TV hrvatskog "Golog kuhara", a najavljen je i novi Novin «Big Brother», što god to kod Nove TV značilo, na što se možete i prijaviti.

Stižu, dakle, nove instant zvijezde, koje će lako moguće pomesti Rafaela i ekipu, kao što su Rafael i ekipa pomeli do njihova dolaska megapopularne instant zvijezde Tironija, Barbaru, Šuku (postoji li još uopće zadnjenavedeni?).

S druge strane, izdaju li istinski glazbeni talenti, Saša, Nera i Natalie, solidne pjesme, možda za njih i ima nade.

Međutim, spomenuti trojac više neće pjevati poznate svjetske hitove, već pjesme koje netko prvo treba napisati. A koje će u konačnici od njih prije stvoriti novog Grašu ili Vesnu Pisarović nego hrvatskog Craiga Davida ili Tracy Chapman.

A Rafo, ni Rafo više neće moći zabavljati s pjesmama Robbiea Williamsa, niti će mu ih pjevati Gobac, već će se morati zadovoljiti s autorskim djelima Đorđa Novkovića (koji je jednom prilikom izjavio kako je najponosniji na svoj megahit u izvedbi Severine "Virujen u te") ili sličnih autora.

A za razliku od Saše, Nere i Natalie, simpatični Rafo nema bog-zna-kakav glas niti sluh. Rafael je večeras osvojio Fiat Punto i 100,000 kn, a na tome bi lako moglo i ostati.

No tko će ga znati, možda će njihovi putevi biti i sasvim različiti od našeg predviđanja, sreću im svakako želimo. 

Ono što jest izvjesno, o njihovoj budućnosti najmanje će odlučivati oni sami. Budućnost iz snova? Odlučit će Nova.

Tako, a sad si međusobno recimo "get a life".

M.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara