Počelo suđenje Michaelu Jacksonu

Počelo suđenje Michaelu Jacksonu
SUĐENJE američkom pop pjevaču Michaelu Jacksonu (46), koji je optužen za seksualno zlostavljanje maloljetnika, počelo je u ponedjeljak pred sudom u kalifornijskom gradiću Santa Mariji gdje su se okupile stotine njegovih obožavatelja i oko tisuću novinara iz cijelog svijeta kako bi pratili "suđenje stoljeća".

Nakon što je proveo noć na nepoznatom mjestu, "kralj popa" se u ponedjeljak ujutro pojavio u maloj sudnici u Santa Mariji.

Pjevač će prvog dana sudjelovati u biranju članova porote koji bi trebali donijeti presudu na suđenju za koje se predviđa da će trajati i do šest mjeseci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jackson je optužen da je 2003. godine na svom imanju Neverland seksualno zlostavljao 13-godišnjeg dječaka koji je tada bolovao od raka.

Pop zvijezdi, koju tereti 20 točaka optužnice - za zlostavljanje, davanje alkohola maloljetnicima i urote za otmicu - prijeti i 20 godina zatvora ako ga se proglasi krivim.

On odlučno odbacuje sve optužbe za zločine koji su se navodno dogodili početkom 2003. godine, nedugo nakon što se Jackson pojavio u BBC-jevom dokumentarcu u kojem je snimljen kako se drži za ruke sa svojim tužiteljem i dok brani svoju praksu da dijeli krevet s dječacima koji su boravili na Neverlandu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara