Podignuta optužnica protiv režisera i voditelja "Cheatersa"

"CHEATERS", jedan od najpopularnijih ali i najkontroverznijih reality showova u Americi i svijetu, u četvrtak je dobio dodatni, i neželjeni, publicitet kada je protiv njegovog voditelja, 45-godišnjeg Joeya Grecoa, 29-godišnjeg režisera Huntera Carsona te dvojice zaštitara koji rade u službi showa, podignuta optužnica za fizički napad s tjelesnom povredom, protupravno lišavanje slobode i ometanje pravde.

Temeljni koncept showa je pronalaženje dokaza o nevjeri bračnog ili ljubavnog partnera korištenjem privatnih detektiva i skrivenih kamera, nakon čega slijedi dramatično suočavanje prevarenog i partnera koji je uhvaćen na djelu.

Incident se dogodio u svibnju kada je snimana epizoda čiji je protagonist bio Rafael Gutierrez, koji je sumnjao u nevjeru svoje supruge Marie.

Producenti su unajmili privatne detektive i snimili gđu. Gutierrez u seksualnim odnosima s nepoznatim muškarcem. Kasnije se ispostavilo da je nepoznati muškarac Duane Paul, kapetan policije u teksaškom gradu Fort Worthu, odnosno da se inkriminirana aktivnost vodila unutar neobilježenog policijskog automobila.

Suočavanje partnera često dovodi do nekontroliranih izljeva emocija, pa ponekad i prijeđe granicu fizičkog obračuna. U ovom je, pak, slučaju Maria Gutierrez navodno ozlijeđena jer su dvojica zaštitara nastojala spriječiti njen bijeg sa mjesta događaja kako bi je ostatak TV-ekipe mogao snimiti.

U cijeli se slučaj umiješala policija, prilikom čije istrage je utvrđeno kako je prilikom suočavanja prekršen sudski nalog o zabrani prilaza, kojeg je Maria Gutierrez ranije uspjela ishoditi protiv svog muža prije nekoliko mjeseci.

Kasnije se ispostavilo da je brak Gutierrezovih već otprije bio na klimavim nogama, odnosno da je Rafael Gutierrez čekao suđenje za fizički napad na svoju suprugu.

Optužnica koju je u četvrtak donijela velika porota u okrugu Tarant u Teksasu četvoricu djelatnika showa također tereti za protupravno pomaganje bjeguncu, jer je Rafael Gutierrez prilikom incidenta izbjegao uhićenje koristeći se vozilima TV-kuće.

Što se kapetana Paula tiče, on je zbog korištenja službenih vozila u privatne svrhe smijenjen, suspendiran i degradiran.

"Cheaters" naši gledatelji mogu gledati na Reality TV kanalu putem kablovskih TV sustava, pri čemu su pojedine epizode titlovane na hrvatski jezik.

(D.A.)

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara