Pogledajte kako danas živi Denis Barta, slijepi pobjednik "Supertalenta"

Pogledajte kako danas živi Denis Barta, slijepi pobjednik "Supertalenta"
Foto/Video: Armin Durgut/PIXSELL

DENIS BARTA prošle je godine osvojio Hrvatsku u showu "Supertalent", u kojem je na kraju odnio pobjedu. Danas Denis i dalje radi ono što najviše voli - svira i pjeva.

Denisa se i danas može vidjeti kako svira na ulicama Sarajeva, točnije na Ferhadiji, u pratnji oca koji je i tijekom "Supertalenta" uvijek bio uz njega. Građani često zastanu, poslušaju ga i njegov nastup nagrade s ponešto novca. 

Denisova životna priča ganula je Hrvatsku tijekom njegovog sudjelovanja u "Supertalentu". On se rodio u Italiji, gdje su njegovi roditelji tada živjeli, tri mjeseca prerano i sa samo 535 grama, a sa samo osam dana morao je operirati srce. Kad je imao 40 dana, bio je već potpuno slijep. Od druge godine bori se s epilepsijom, a u četvrtoj mu je dijagnosticiran autizam. Iako se ne može služiti rukama u svakodnevnim aktivnostima, Denis svira klavijature te mu glazba uvelike pomaže da se izrazi.

I prije nego što se proslavio u talent showu, Denis je svirao na ulicama Sarajeva.

"Denis ide na terapije, potreban mu je novac, no on zarađuje kao ulični svirač. Živimo kao podstanari, nemamo ništa svoje, ali tu nagradu želimo podijeliti s bolesnom djecom, pola u republici Hrvatskoj, pola u Bosni i Hercegovini. Kad dođe vrijeme da preuzmemo nagradu, raspitat ćemo se kome što i koliko treba. To je naša ideja i Denisova misija, da on bude ambasador za osobe s invaliditetom i da skrene pažnju zdravih osoba da pogledaju u svom susjedstvu i ulici, da ne okrenu glavu, da se jave osobi s invaliditetom. To je bit, da naučimo živjeti s takvim osobama jer mi možemo učiti od njih, ne oni od nas", rekao je Denisov otac za Index nakon pobjede u "Supertalentu".

Kad je imao samo četiri godine, gostovao je na koncertu Andree Bocellija u Veroni, a svojim talentom osvojio je i Halida Bešlića.

"Još uvijek ne možemo vjerovati, ali ovo je stvarno pobjeda koja je namijenjena svim osobama s invaliditetom. To je bila naša namjera, dati vjetar u leđa i nadu osobama poput Denisa da žive svoj život i rade ono što vole. Denis je samo uzor kako bi to trebalo izgledati", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara