Pokazala je stvarnost iza glamuroznih fotki influencera: "Uopće nisu istina"

Pokazala je stvarnost iza glamuroznih fotki influencera: "Uopće nisu istina"
Foto: Instagram

KIM TSCHOPP je 30-godišnjakinja iz Švicarske koja vodi zanimljiv Instagram profil koji prikazuje kako zapravo izgleda život Instagram zvijezda iza kamere. Profil pod nazivom The truth is not pretty, na kojemu pokazuje kako nastaju fotografije koje lajka na tisuće ljudi, svjedoči da sve to nije tako glamurozno kada se ugasi fotoaparat.

Kim je inače profesionalna fotografkinja, a na ideju za ovaj profil došla je još prije deset godina, kada je počela obrađivati fotografije svojih klijenata koji su je tražili da im popravi nedostatke u Photoshopu, ispričala je za Daily Mail.

Uz to je htjela pokazati kako i sve žene na reklamama i u časopisima nisu glamurozne kakvima se čine. "Naravno da sam znala kako su sve fotografije u časopisima fotošopirane i ta me tema zanimala još onda jer se mlade djevojke često uspoređuju s tim slikama, koje uopće nisu istinite", istaknula je.

Nakon vala porasta broja influencera i ljudi koji prodaju životni stil na Instagramu, Kim je dobila inspiraciju da svoju poruku pretoči kroz Instagram profil na kojem se fotografira poput influencerice, nakon čega fotografira stvarni izgled te situacije i spojeni kolaž dijeli s pratiteljima.

"Svi mi imamo loše dane, masnu i neurednu kosu, prištiće i različite oblike tijela. Društvo nameće mišljenje kako to nije lijepo. Ne dajte se manipulirati i prestanite se uspoređivati s lažnim životima koje viđate na Instagramu", poručila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara