Policija ubila zvijezdu Hitne službe, upucali je kad je izvukla lažni pištolj

Policija ubila zvijezdu Hitne službe, upucali je kad je izvukla lažni pištolj
Foto: Press

BIVŠU zvijezdu serije Hitna služba, glumicu Vanessu Marquez, upucala je kalifornijska policija nakon što je u njen dom pozvana pomoć jer je Vanessa, koja je bolovala od poremećaja u prehrani, navodno imala napadaje. Pomoć je pozvala njena najmodavka.

Na adresu 49-godišnje Vanesse stigla su tri policijska službenika i djelatnica zadužena za mentalno zdravlje pacijenata. Navodno su proveli 90 minuta pokušavajući joj pružiti pomoć pri čemu je Marquez bila "izrazito nekooperativna", kako su izjavili iz policije.

Oko 14 sati glumica je, prema tvrdnjama policije, izvukla nešto što je izgledalo kao pištolj zbog čega su policajci otvorili vatru na nju. Pogođena je u torzo te prebačena u bolnicu gdje je naposljetku preminula od posljedica ranjavanja, prenosi The South Pasadenan.

Policajci su nakon pucnjave utvrdili da predmet koji je Vanessa izvukla nije bio pravi pištolj, nego samo replika. Provodi se istraga o pucnjavi i policajcu koji je pucao u Vanessu.

Policija je izjavila i da su u prošlosti više puta bili na intervenciji kod Vanesse Marquez.

Vanessa je u Hitnoj službi glumila medicinsku sestru Wendy Goldman, a prošle je godine putem Twittera optužila Georgea Clooneyja da je kriv za propast njene karijere. 

"Clooney je pomogao da dospijem na crnu listu nakon što sam progovorila o zlostavljanu u seriji Hitna služba. Rekli su mi: 'Svaka žena koja ne pristaje sudjelovati u toj igri ostane bez karijere'", napisala je tad Marquez.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara