Popović: Ne radi se o oduzimanju djeteta, družit će se s mamom ako bude htio

Popović: Ne radi se o oduzimanju djeteta, družit će se s mamom ako bude htio
Foto: Luka Stanzl/Slavko Midzor/PIXSELL

SRPSKI poduzetnik Milan Popović oglasio se nakon što je donesena privremena mjera prema kojoj njegov i Severinin zajednički sin Aleksandar dolazi živjeti kod njega. 

Severinu je nakon ove odluke suda podržao velik broj javnih osoba iz Hrvatske, a obitelj njenog supruga Igora Kojića poručila je da je "zločin nakon sedam godina oduzeti majci dijete". Popović tvrdi da nema govora o oduzimanju djeteta. 

"Dijete ako je dosad živjelo kod majke, a otac je imao susrete i druženja, sada dijete živi kod oca, a majka ima susrete i druženja. Ni o kakvom oduzimanju djeteta se ovdje ne radi", rekao je Milan za Dnevnik Nove TV

>>>Severina poručila sinu: Oprosti što ti nisam objasnila što se jučer dogodilo<<<

Dodao je da će omogućiti djetetu da više vremena provodi s majkom ako to sedmogodišnji Aleksandar bude želio. 

"Ukoliko sin bude želio biti više kod mame, ja ću mu to omogućiti dokle god se majka bude pridržavala osnovnih potreba i obaveza koje će sin imati u svom životu", poručuje Milan. 

Severinin odvjetnik Mate Matić najavio je da priprema žalbu, tvrdeći da je sud odluku donio na temelju "nekvalitetnih i neobjektivnih dokaza". 

"Jednu kvalitetu pristupa kakvu ima gospodin Popović, lukavu i lucidnu, i uspio je sve druge pridobiti za sebe na ovaj ili ovaj način i dovesti u poziciju sud da donese odluku na temelju nekvalitetnih i neobjektivnih dokaza", kaže on. 

>>>Popovićev odvjetnik: Sud je imao razloga da Severini oduzme starateljstvo<<<

U ranijem razgovoru za Index Matić je izjavio da je "ono što je vidio na zadnjoj raspravi zaista zastrašujuće". 

"Apsolutno nije bilo nikakvog temelja za ovu odluku. Socijalna skrbnica koja je davno dodijeljena djetetu na sudu je priznala da Aleksandra nije vidjela dvije godine, ali sutkinja je ipak uvažila njezino mišljenje i dijete privremenom mjerom dodijelila ocu. Majka je ipak majka i ova odluka je zastrašujuća, ali ne krivim nikog osim onih koji odluke donose", rekao nam je Matić. 

Oglasio i Popovićev odvjetnik Hrvoje Jukić koji je za srpske medije izjavio kako očekuju Severininu žalbu, a ispričao je i kako je prošla predaja sina. 

"Bilo je malo - drž', ne daj" kad je trebalo da ga dovede, ali je na kraju ipak došla i predala sina. Sve je proteklo u najboljem redu", ispričao je za Blic. 

Prema Severininim tvrdnjama, Milan je za sina dvaput izvadio putnu ispravu Republike Srbije bez njezine suglasnosti te je izrazila bojazan da njen bivši partner sina namjerava odvesti u Srbiju. 

Milan je to u razgovoru za Index porekao te je ustvrdio da nema namjeru dijete odvesti iz Hrvatske

"Aleksandar ostaje u Zagrebu i ići će u školu u Zagrebu. Dijete ne ide iz Zagreba", naglasio je.

Podsjetimo, Severina je na konferenciji za medije sredinom listopada optužila školu koju pohađa njen sin Aleksandar za zlostavljanje djeteta. Kako je tvrdila pjevačica, učiteljice su dječaka zaključale u školu dva sata te mu nisu dozvolile da ode kući sa Severininim suprugom Igorom Kojićem.

>>>Sutkinja odlučila da Severinin sin treba živjeti s Popovićem<<<

"Dešavaju mi se u životu jako teške stvari s obzirom na situaciju s mojim djetetom i suprugom. U petak se dogodio incident u školi u koju ide moje dijete, a gdje su ga učiteljice zaključale u školu, navlačile i tjelesno i fizički povrijedile te ga dva sata zadržavale i nisu puštale da ga preuzme moj suprug jer ja osobno nisam mogla doći po njega", rekla je.

"S obzirom na to da nitko osim mene ne može odvesti moje dijete iz škole, na taj način se meni, kao majci, onemogućuje da radim svoj posao ili da budem bolesna pa da zbog toga ne mogu doći po dijete", dodala je.

Nakon toga prestala je sina slati u školu, a on je bio s njom u Splitu i Beogradu, gdje je imala koncerte.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara