Poseban Advent: Zagrepčani će prvi put gledati slijetanje Djeda Božićnjaka

Poseban Advent: Zagrepčani će prvi put gledati slijetanje Djeda Božićnjaka
Foto: Facebook

UZ IZLOŽBENU, filmsku, zabavnu i gastronomsku ponudu, zagrebačka Galerija Klovićevi dvori pripremila je za ovogodišnji Advent čak 22 koncerta koji će se održavati tijekom prosinca.

Glazbeni program već u petak, 30. studenoga, otvara nastup grupe Positivo, a dan kasnije na platou Gradec nastupa Cubismo. Koncerti će se održavati svakog vikenda, a zasad iz Klovićevih dvora najavljuju Tram 11, Songkillerse, Gustafe, TBF, Ljetno kino i Dino Dvornik Tribute Band.

Posjetitelji Klovićevih dvora tijekom adventa će moći razgledati dvije izložbe - već otvorenu retrospektivnu izložbu Nikole Reisera i retrospektivu Vladimira Becića, koja se otvara 6. prosinca.

Od 1. do 30. prosinca Galerija će uz redovno radno vrijeme biti otvorena petkom i subotom do 22 sata, s promotivnom cijenom ulaznice od 50 posto popusta u terminu od 19 do 22 sata.

Božićni filmovi prikazivat će se u atriju u tzv. adventskom kinu, dok će na samom ulazu u Klovićeve dvore već tradicionalno izlagati umjetnik Zdenko Bašić, ovaj put ilustracije s motivima Šenoinog "Zlatarovog zlata".

U vrijeme adventa, Galerija Klovićevi dvori će predstaviti i novi projekt, edukativno- zabavnu predstavu "Čudesno vodstvo Julija Klovića".

Dolazak Djeda Božićnjaka

I ove se godine organizira natjecanje za najljepšu adventsku fotografiju s pogledom na Zagrebačku katedralu, ove sezone s tri nove adventske kulise na platou Gradec.

Kao poseban doživljaj kroz proširenu stvarnost najavljuje se nesvakidašnji dolazak Djeda Božićnjaka na plato Gradec, ukrašen s više od sto tisuća lampica.

"Uz pomoć mobilne aplikacije, posjetitelji će moći pratiti čarobnu atmosferu na platou Gradec, gdje će svakog dana imati priliku doživjeti nezaboravno iskustvo – slijetanje Djeda Božićnjaka u pratnji sobova s dalekog Sjevera. Svatko tko se nađe na platou Gradec u tom trenutku, moći će zabilježiti svoju fotografiju ili video s Djedom Božićnjakom", stoji u najavi.

Iz gastro ponude ističu se istarska i slavonska jela, uz posebnu ponudu ruske kuhinje, čokoladne specijalitete te izbor toplih i hladnih zimskih koktela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara