Povećanje penisa - uglavnom gubitak vremena

ZAHVALJUJUĆI iznimno učestalim i agresivnim internetskim oglasima o uspješnom povećanju penisa, taj je kirurški zahvat jedna od najviše reklamiranih estetskih operacija, no znanstvenici tvrde da većina muškaraca koji joj se podvrgnu na kraju nisu zadovoljni rezultatima.

"Za pacijente koji s psihološkog aspekta nisu zadovoljni veličinom svog penisa - posebno ako je riječ o s medicinskog gledišta normalnoj veličini, operacija ima malo svrhe, jer razlika neće biti velika", rekao je dr. Nim Christopher, urolog u St. Peters Andrology centru u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Christopher i njegovi kolege ispitali su 42 muškarca koji su obavili operaciju te su ustvrdili da ih većina nije zadovoljna rezultatom, odnosno da su željeli ponoviti operaciju.

"Operacijom se postigne prosječno produljenje od 1,3 centimetara i čak 70 posto pacijenata koji se podvrgnu operaciji nije zadovoljno rezultatom", rekao je dr. Christopher.

"Naime, u e-mail porukama potencijalnom se pacijentu daju nerealna obećanja i netočni podaci, zbog čega je njihovo razočaranje na kraju još veće", kazao je Christopher dodavši kako bi svim muškarcima koji razmišljaju o ovakvom kirurškom pothvatu naprije savjetovao razgovor s psihologom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara