Poznati o Sanaderovoj ostavci: Ja odlazim, a vas k´o šiša!

OSTAVKA hrvatskog premijera Ive Sanadera na mjestu predsjednika HDZ-a i predsjednika Vlade šokirala je javnost. Na tu iznenadnu ostavku reagirali su i naši celebrityji koji su kao i svi ostali šokirani tim potezom. Svoj komentar na Sanaderovu ostavku dali su nam: voditeljice Vlatka Pokos, Tatjana Jurić, Nikolina Pišek i Danijela Trbović, pjevačica Ida Prester, Boris Novković, Đelo Hadžiselimović, poduzetnica Snježana Mehun, radisjka i televizijska voditeljica Barbara Kolar, voditelj Aleksandar Stanković i redatelj Dalibor Matanić.

Danijela Trbović

"Njegova ostavka me zatekla u studiju HRT-a tako da znam samo ono što su mi rekle kolege. U čudu sam, kao i svi, negativno naravno. Zemlja nam je u banani kako nam je i sam premijer rekao, tako da očito postoji neki debeli razlog. Mislim da ovo nije trenutak s obzirom na okolnosti", rekla nam je voditeljica Danijela Trbović.

Đelo Hadžiselimović

"Ni sam ne znam što se događa. Politika mi je strano tijelo, niti me zanima, a ni nemam pojma što će sada biti u državi. Čuo sam da je Sanader dao ostavku, ali što će biti dalje, ne znam."

Ida Prester

"Ne razumijem tu strategiju, nešto mora biti iza toga. U stravi sam od toga što se događa, ne znam trebam li se veseliti ili ne. Tko zna, možda može nakon njega doći i netko gori, a možda nam se iz pepela digne i neki novi Feniks, kod nas se to nikad ne zna. U svakom slučaju, ova vijest mi je totalni bum".

Boris Novković

"Nisam to očekivao, ne znam ni koji su razlozi. Više sam u duhovnom svijetu nego političkom i teško mi je biti konkretan u vezi ovoga."

Snježana Mehun

"Mi mali ljudi tu situaciju možemo gledati sa strane. Država bi trebala ovisiti o nama, a ne mi o njoj i kad to uđe u kolektivnu svijest stvari će se početi mijenjati. Sanader mi je simpatičan, nisam po prirodi negativac, ali jedini trenutak kada sam oko politike bila euforična je bilo za vrijeme Tuđmana, kada se stvarala država. Mislim da svaka politika ima prljavih trenutaka te da to nije slučaj samo kod nas, a da bih to podrobnije komentirala morala bih imati uvid u neke stvari".

Nikolina Pišek

"Malo mi je šok, nisam u zadnje vrijeme pratila što se događa. Politiku zaobilazim koliko god mogu osim ako me direktno ne pogađa. Mislim da će oni koji likuju zbog ovoga kratko slaviti. Ne mislim da je samo on kriv za sve što je loše u državi, nije samo njegova krivica, ali mnoge stvari su se sigurno mogle napraviti bolje".

Vlatka Pokos

"Jako sam šokirana. Njega kao premijera volim i smatram da je uspješan, ali totalno sam šokirana. Svi su. To doživljavam kao loš znak, ipak je premijer taj koji vodi državu, naravno ne sam, ali bez obzira što mislili o njemu smatram da je to loš znak. Ni u snu mi to ne bi palo na pamet. Malo se osjećam obezglavljeno, bilo bi mi bilo žao da su razlozi osobne prirode. Uvijek sam ga doživljavala kao jaku osobu tako da za ovaj čin očito mora imati jako čvrst razlog".

Tatjana Jurić

"Vijest je sama po sebi bombastična. Ne mogu ocjenjivati visoku politiku dok ne saznam što je točno bilo, ali ovakav postupak nisam očekivala, to ne".

Barbara Kolar

"Nikako ne komentiram njegovu ostavku, jer vas slabo čujem, nema šanse, u frizerskom salonu sam i jako mi se žuri".

Aleksandar Stanković

"Premijerku ne bih komentirao, a ostavka Sanadera je sramota, sramota, sramota! Način na koji je otišao, a za vrijeme vlasti nikome nije podnosio račune i onda je tu vlast sublimirao na način - ja odlazim a vas ko šiša. Sramota. A kad mu je postavljeno pitanje zašto tako odlazi onda se na kolegicu fino obrecnuo. A što se Kosorice tiče, stvarno nemam komentara!"

Dalibor Matanić

"Shvaćam one kojima nakon nekog vremena dozlogrdi politika pa se odluče maknuti. Bilo je pitanje tajminga i pravih razloga. U svakom slučaju mislim da ako treba birati u HDZ-ovom timu koga postaviti na njegovo mjesto, onda je Jadranka Kosor jedna od onih u boljem dijelu stranke. Mislim da je to OK izbor, međutim, s obzirom kakva je situacija u zemlji smatram da je pametnije razmišljati kako riješiti krizu, nego tko je na čelu."

Ana Matan / Vanda Voloder/Lana Vukičević
Foto: Damjan Tadić, Ranko Suvar, Biljana Gaurina / Cropix

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara