Prava top-lista: Što Hrvati STVARNO slušaju?

Tekst: Index
 
IZNENADIT ćete se. Dok ostale top-ljestvice odražavaju tek afinitete glazbenih urednika, Indexov izum otkriva što se od hrvatske muzike zaista sluša.
 
Dok će vam radio ili televizija nametnuti koga da slušate ili gledate, na internetu vas nitko ne sili ni na što. Naša matematika je jednostavna: Index izračunava broj gledanja pojedinih videospotova u proteklom tjednu. Već današnja, prva Indexova top-ljestvica donosi iznenađenje: broj 1 nisu niti Gibonni, niti Colonia, niti Tony Cetinski. Nije niti Severina, doduše, ne zato što je nitko ne gleda, već zbog toga što Indexova top-ljestvica neće sadržavati cajke.
 
Broj 1 je grupa KinoKlub s pjesmom "Za nju". Ovaj mladi teen-punk bend s hitnom "Za nju" u proteklom je tjednu zabilježio najveću gledanost na YouTubeu, više od 2.000 gledanja po danu.
 

***
 
Iako nisu uspjeli ući u ovotjednih TOP 10, svakako preporučujmo da bacite oko na novi spot Žanamari Lalić "Ljubav" te odličnu pjesmu i fenomenalan spot Ivane Kindl "Promjenjiva", koja po našem mišljenju spada na sam vrh ove top-ljestvice. Ali ne biramo mi, već vi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara