Praznik rada u aranžmanu poznatih Hrvat(ic)a

Javne osobe uglavnom imaju specifične poslove, prvenstveno kad je riječ o radnom vremenu, koje varira i, na sreću mnogih, nije "uredsko" pa ne zahtijeva osmosatno sjedenje u istoj pozi. Tako su i njihovi stavovi o Prazniku rada i idealnom odmoru prilično različiti, no svi imaju iste prioritete - privatnost, mir i vrijeme posvećeno najbližima. Ipak, rijetki će na ovaj praznik "dignuti sve četiri u zrak", jer, iako u kalendaru tako stoji, obaveze ne prestaju. Evo kako će "prvi maj" provesti poznati Hrvati i Hrvatice, koji usput otkrivaju što smatraju idealnim odmorom...

Edo Maajka "ignorira" grah i uživa u roštilju

"Za Praznik rada sam u Brčkom, a sa mnom tradicionalno idu brat, rođak i nekoliko frendova. Idealni odmor...? Ja sam dosta jednostavan po tom pitanju - dva prijatelja, stan na moru i joint - i meni je prva liga! Što se tiče tog graha kojeg svi jedu, meni to uopće nije fora, opirem se tom običaju i tog dana radim roštilj, uz rijeku. To je prava hrana za slavljenje nerada!"

Mia Kovačić i ekipa u epizodi "Dva dana janjetine"

"Putujem u Rovinj zajedno s još desetak prijatelja, jedan frend tamo ima kuću pa nas očekuju dva dana janjetine i dobre zafrkancije, jedva čekam! Inače mi za sreću treba malo, a tako je i s idealnim odmorom. Od luksuznih varijanti draža mi je ona najosnovnija - s dečkom u intimi doma, a nekad se odlučimo i nakratko nenadano 'pobjeći' od gradske vreve i obaveza, pa padne putovanje u zadnji čas."

Renato Sulić se odmara, ali dan završava treningom

"Neću raditi ništa posebno, odmarat ću s obitelji na zajedničkom ručku, to su bez premca najdragocjeniji trenuci i ta mi je varijanta oduvijek bila apsolutno najdraža. Navečer imam trening, iako je Praznik rada! Inače, zbog prirode posla većinu vremena provodim sam pa se trudim svaki praznik iskoristiti da što više vremena provedem u krugu obitelji, bez obaveza. Eto, to mi je ove godine djelomično uspjelo."

Lana Jurčević vjerna Maksimiru i šetnji s frendicama

"Ove godine sam u standardnoj ruti - u Maksimiru s psom i frendicama, samo se nadam da će nas vrijeme poslužiti... Htjela bih otići negdje gdje je lijepo vrijeme, izvan Zagreba, po mogućnosti blizu mora dok još nije sezona i kada nema puno ljudi. U takvim situacijama kada sam umorna, imam potrebu biti neko vrijeme sama, ali u ovom slučaju, povela bih samo žensko društvo sa sobom... "

Luka Bulić upravo na Praznik rada postaje glumac

"Ovaj Praznik rada mi je sve samo ne neradan. Dok će drugi uživati u prirodi, ja ću biti na daskama koje život znače, jer za jesen u kazalištu Trešnja pripremam predstavu, ali to mi je sve toliko super da to i ne doživljavam kao neki teeeški rad. A kad pomislim na idealni odmor, u pitanju su rijeka, štap za pecanje i gitara. Repertoar nije teško pogoditi - sviraju se, naravno, Oliver i Balašević!"

Danijela Trbović dan nerada pretvorila u dan čistoće

"Prošlog smo vikenda imali goste pa me za prvi svibnja očekuje čišćenje, jer do kraja tjedna imam posla preko glave, i ako to ne stignem sutra, imamo problem! Nažalost, neću u Maksimir na grah, ali doma ćemo se pošteno nažderati. Po pitanju idealnog odmora vrlo sam jednostavna i precizna - najgora moguća pasiva, izležavanje, dijete spava, pivo pokraj mene. Neizbježan detalj - zaspati pred TV-om i probuditi se na odjavnoj špici."

Viktor Drago prvog svibnja modu mijenja nogometom

"Idem roditeljima na ručak, a to uključuje i gledanje utakmice debelih i mršavih, što je kod nas dugogodišnja tradicija, dakle, očekuje me prava obiteljska atmosfera. Otkad je završio Cro a porter nisam se stigao pošteno naspavati, a kako stvari stoje, tako će biti do kolovoza. Onda na red dolazi Ibiza, ne zbog trenda i partyja, već zato što je riječ o iznimnoj destinaciji na kojoj uvijek pronađem prijeko potreban mir."

Štreberski Praznik rada za Ivu Šulentić

"Ove godine slijedim onu dobru staru - nema odmora dok traje obnova! Praznik rada provest ću na moru, što bi bilo idilično da nemam knjigu ispred sebe jer dovršavam jedan seminar za fakultet. Inače se protiv umora borim na dva načina, nekad sam hiperaktivna pa brbljam i zamaram ljude oko sebe, no spavanje, druga opcija za rješavanje tog problema, mi je itekako draže i pokušat ću ga nekako uklopiti u repertoar!"

Igor Budan trenira i ne zavidi besposlenima

"Praznik rada provest ću radno, i to mi zaista nije ništa novo. U 15 sati, baš u vrijeme tih obiteljskih ručkova, imamo trening kao i svaki drugi dan. Ovaj sport ne dozvoljava nam slobodne dane, trebamo se prilagoditi utakmicama i rasporedu, a praznike ću nadoknaditi kad završi sezona. Svaki posao ima svoje prednosti i mane, eto, kad si nogometaš, neki praznici jednostavno ne postoje."

D.K./M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara