Prepoznajete li Radu Šerbedžiju u novom "Harryju Potteru"?

Tekst: I.M.
Screenshot: YouTube

RADI ŠERBEDŽIJI u novom nastavku sage o malom čarobnjaku, "Harry Potter and the Deathly Hallows", pripala je uloga dobrog austrijskog čarobnjaka Gregorovitcha, koji se specijalizirao za izradu čarobnih štapića sa specijalnim moćima. Prvi dio filma u kinima bi se trebao naći u studenom ove godine, a drugi u srpnju 2011. godine. Šerbedžija je u filmu gotovo neprepoznatljiv.

Gregorovitch je tijekom godina svoga rada došao u posjed jednog od najmoćnijih čarobnih štapića na svijetu pa pokušava duplicirati njegove moći. Luckast po prirodi, u nadi da će mu posao bolje krenuti, sam je proširio glasine o tome što radi. Ubrzo je, jedne noći, netko provalio u radionicu. Gregorovitch nikad nije doznao tko mu je ukrao štapić.

No, nekoliko godina kasnije glasina o tome da je Gregorovitch u posjedu spomenutog štapića stigla je i do zloglasnog Lorda Voldemorta, koji ga se htio domoći po svaku cijenu. Ne znajući da je štapić ukraden, Voldemort je uhvatio i zatočio Gregorovitcha te pretražio njegova sjećanja na pljačku kako bi otkrio tko ju je počinio. Kad je otkrio krivca, ubio je Gregorovitcha, čemu je zbog jedinstvene povezanosti s Voldemortovim umom svjedočio Harry Potter.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara