Prijateljica o Meghan: Htjela je uloviti princa, lagala je da ne zna tko je on

Prijateljica o Meghan: Htjela je uloviti princa, lagala je da ne zna tko je on
Foto: Instagram

BRITANSKI mediji Meghan Markle nisu štedjeli dok je bila na poziciji vojvotkinje od Sussexa, a još je manje štede sad kad je otišla s nje. U prilog im ide činjenica da je vojvotkinja konfliktna osoba te je stekla nemali broj neprijatelja koji su sad spremni popričati s medijima o njoj. Ili u slučaju Gine Nelthorpe-Cowne, čak napisati kolumnu o svom odnosu s Meghan, počecima veze s Harryjem i Meghaninom ponašanju.

"Nisam uopće sumnjala da će se Harry zaljubiti preko glave u Meghan kad mi je spomenula da su postali dovoljno bliski da skupa idu na odmor. To je bilo 2016. godine, a ja sama sam bila očarana s Meghan, baš kao i svi. Odmah me privukla njena topla osobnost, narav koja vas tješi i njena sposobnost da vas uvjeri da ste jedina osoba na svijetu koja je bitna. Znala sam odmah da će očarati tog mladića slomljenog srca koji je slijedio majčin lijes, čak sam bila uzbuđena zbog nje. Bili su tu svi sastojci za romansu stoljeća. Klišej se činio savršenim, cura iz radničke klase upoznaje Princa Savršenog", započela je Nelthorpe-Cowne kolumnu.

Dodaje da, kad je čula da se povlače s funkcija, nije bila previše iznenađena.

"Znam iz prve ruke da je Meghan najprije poslovna žena, a ovo je savršen trenutak da nastavi tamo gdje je stala i izgradi svoju karijeru glumice i javne osobe. Ako to znači da mora izvući Harryja iz kraljevske obitelji u stvarni svijet, stvarni svijet po njenoj definiciji, tako će biti. Njena odluka da nastavi sa svojim životom čini se nagla, čak i nemilosrdna onima koje ostavlja. To se dogodilo mnogima, uključujući i mene. Iznenadila me samo brzina kojom se ovo dogodilo, mislila sam da će izdržati nekoliko godina", istaknula je.

Navela je da je Meghan upoznala prije šest godina preko drugog klijenta. U to vrijeme vojvotkinja je glumila u seriji Suits i lansirala je svoj blog The Tig

"Odmah sam znala da je posebna, da ima X faktor", tvrdi Nelthorpe-Cowne, koja joj je postala agentica i pomagala joj da dogovori sponzorstva i reklame s brendovima.

"Bila je oštra poput britve, kreativna, temeljita, s umom za biznis i američkim poduzetničkim stavom prema životu. Znala je što želi i nije se bojala izraziti svoje mišljenje. Još se sjećam kako je odbila odsjesti u najboljem londonskom hotelu jer je doznala da su držali papigu u kavezu. Meghan mi je brzo postala više od klijentice. Nakon nekoliko sastanaka postale smo prijateljice, bila mi je jako draga, a činilo mi se da sam i ja njoj, bar je tako govorila. Vjerujući da možemo vjerovati jedna drugoj, otvoreno smo pričale o privatnom životu te mi je otkrila puno o svom životu i karakteru. Cijenila je moje savjete i u profesionalnom i u privatnom životu i činilo se da ih usvaja", tvrdi.

Priznaje da se bojala hoće li Meghan moći podnijeti pritisak koji nosi veza ili brak s Harryjem.

"Kad mi je rekla da im veza postaje ozbiljna, moj entuzijazam pretvorio se u brigu. Za oboje. Nije tu bila samo medijska pažnja. Sjećam se kako sam joj objašnjavala dok smo pijuckale vino u londonskom West Endu da se mora nositi s očekivanjima britanske javnosti, kraljevske obitelji i dvorana. Reagirala je tako što je podignula ruku i ušutkala me na hladan način koji dotad nisam vidjela: 'Molim te, šuti. Ne želim slušati o tome. Ovo je pozitivno vrijeme u mom životu.' Prvi put mi je bilo neugodno u njenom društvu. Nisam to tada znala, no to je bio početak kraja našeg prijateljstva i poslovnog odnosa. Meghan je jako ambiciozna žena, a kako se kreće naprijed u životu, zatvara vrata iza sebe, kao što je napravila s ocem, bratom i sestrom, prvim mužem i sa mnom. Tada sam vjerovala, kao što i sada vjerujem, da je bila mudra žena s misijom u životu, uloviti princa, ali ne nekog starog princa, nego glavnog princa", piše Nelthorpe-Cowne.

Nastavlja da Meghan nije bila iskrena kad je rekla da je bila "naivna kad su je prijatelji upozoravali" te da kao Amerikanka nije znala tko je Harry.

"Smijala sam se naglas, znala sam da je to glupost. 'Promijenit ćemo svijet', govorila mi je s čeličnom odlučnošću u očima, a bilo mi je jasno da misli da će 'vladati svijetom'. Uvjerena sam da je njen utjecaj maknuo Harryja od obitelji. Ne mislim da nema svoju volju, ali najbolje je sam to rekao: 'Što Meghan želi, Meghan i dobije'", dodala je.

Dodala je da joj je bilo jasno da se Meghan neće moći nositi s pravilima kraljevske obitelji, s tim da se njen uzbudljivi holivudski život zamijeni često dosadnim kraljevskim dužnostima.

"Htjela je glamur i slavu koju nosi Windsor, ali nije htjela javne kritike koje dolaze s tim. Mislim da ona ne razumije kraljevski svijet altruizma, povijesti, tradicije i nejavne pomoći bez osobne koristi. Kraljevski život joj je ustajao i krut. Definitivno nikad nije pokazala nikakav interes za britanski život i tradiciju. Moram ipak priznati da ne mislim da bi mogla odvući Harryja od obitelji osim ako dio njega takvo što nije želio. Prema onom što sam vidjela, zasigurno je odigrala veliku ulogu u trenutnoj krizi. Sve što ona radi je pažljivo smišljeno i forenzički planirano, Harry samo može odlučiti hoće li otići s njom ili ju pustiti da ode sama. U poslovnom smislu, donijela je ispravnu odluku", navodi njena bivša suradnica i prijateljica.

Dodaje da ne sumnja da će na razlazu s obitelji zaraditi više nego da su ostali živjeti na "džeparcu" kraljevske obitelji te da je Meghan dobro znala što radi. Kad su klijentima 2016. morali javiti da Meghan više ne može ništa reklamirati, mnogi su bili razočarani, pogotovo jer joj je zbog veze s Harryjem porasla popularnost.

"Bez sumnje. najveće kompanije htjet će ih kao ambasadore, a na tome smo ona i ja radile prije nego što se udala i to je bilo ono što je najviše željela. Prije nego što je Harry stigao u njen život, radile smo na ugovorima s velikim brendovima i reklamama za švicarske satove, kozmetiku, donje rublje, hranu... Htjela je osigurati veliki ugovor s kozmetičkom kućom, poput L'Oreala. Jednom mi je rekla da ima 'noge duge milju' i tražila da osiguramo značajnu ponudu za pokazivanje 'atributa'. I dalje je relativno mlada, jako lijepa, ima stila i jak karakter. Savršena je za komercijalna sponzorstva, visoku modu i brendove. Sumnjam da postoji producent ili kasting direktor koji je ne želi u svom filmu, seriji, reklami ili kampanji. Sad kad nosi titulu, ima vrijednost koju novac ne može kupiti. Iako tri godine ne radimo skupa, mnogi mi i dalje šalju ponude za nju, ona samo treba reći koji iznos želi", navodi.

Dodaje da Meghanino uvjerenje da može modernizirati monarhiju najbolje pokazuje koliko malo o njoj zna.

"U zadnjem e-mailu koji mi je poslala napisala mi je da joj se život promijenio i da ne može snimati komercijalne reklame. Napisala je da želi da ostanemo prijateljice jer joj je to jako važno. Nikad se više nismo čule. Kad smo se nedavno našle u istoj prostoriji, glumila je da me ne vidi i namjestila je da samo Harry razgovara sa mnom. Meghan je naviknuta na to da ide na bolje. Sumnjam da će se to ikad promijeniti", zaključila je njena bivša prijateljica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara