Princ Charles proglasio Micka Jaggera "Sirom"

Princ Charles proglasio Micka Jaggera "Sirom"
PJEVAČ skupine Rolling Stones Mick Jagger postao je "Sir Mick" u petak primivši odličje viteza iz ruku princa Charlesa na službenoj ceremoniji u Buckinghamskoj palači.

"Vrlo je ugodno primati počasti, a ne morati ih istodobno shvaćati preozbiljno", rekao je nasmiješen nakon ceremonije.

"Treba ih uzimati s lakoćom, ne smiju nas ponijeti", prokomentirao je novi vitez vidno zadovoljan.

Pjevač hita "(I cant get no) Satisfaction" došao je u Buckinghamsku palaču u petak ujutro odijeven u crno odijelo, bijelu košulju i kožnu kravatu, ispod kaputa od crne kože i šala od crvenog kašmira.

Sir Mick došao je u metalik plavom Mercedesu sa šoferom, a slijedilo ih je vozilo u kojem su bili njegov otac Joe (92) i njegove dvije kćeri Karis (32) i Elizabeth (19).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost broj je bio ograničen na tri osobe. Odabrao sam po kriteriju godina i raspoloživosti", rekao je Mick Jagger obrazlažući odabir svojih bližnjih pored sebe.

Kraljica Elizabeta II. službeno je u lipnju 2002. godine Micka Jaggera proglasila "Sirom" zbog doprinosa glazbi na prijedlog princa Charlesa i premijera Tonyja Blaira, kako piše britanski tisak.

Datum ceremonije odgađan je nekoliko puta zbog prezauzetosti pjevača.

"Bio sam na turneji te sam odabrao datum koji mi odgovara, a palača je to vrlo dobro razumjela", jednostavno je objasnio u petak Jagger.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara